Aπόπειρα δολοφονίας κατά Υπουργού στην Ουγκάντα, νεκροί η κόρη του και ο σωματοφύλακάς του

Ο Υπουργός Μεταφορών και πρώην αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας τραυματίστηκε σήμερα από σφαίρες, σε μια "στοχευμένη" επίθεση εναντίον του, στα βόρεια της Καμπάλας, κατά την οποία σκοτώθηκαν η κόρη του και ένας σωματοφύλακάς του.

Οι ένοπλοι, που επέβαιναν σε μηχανάκια, ακολουθούσαν το αυτοκίνητο του στρατηγού λντουαρντ Κατούμπα Ουαμάλα επί τέσσερα χιλιόμετρα, προτού να το γαζώσουν. Ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε παρόμοιες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ουγκάντα και οι οποίες δεν έχουν διαλευκανθεί μέχρι σήμερα.

Ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας, Πολ Λόκετς, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι οι τέσσερις δράστες οδηγούσαν δύο μηχανάκια, οι πινακίδες των οποίων ήταν καλυμμένες. Ο υπουργός τραυματίστηκε στο χέρι αλλά η κόρη του, η Μπρέντα Ναντόγκο, καθώς και ο σωματοφύλακάς του, Χαρούνα Καγιόντο, σκοτώθηκαν.

Ο δεύτερος σωματοφύλακας γλίτωσε. "Το ακριβές κίνητρο αυτής της στοχευμένης επίθεσης δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Θεωρούμε ότι τέτοιες επιθέσεις συνιστούν μια μορφή οργανωμένου εγκλήματος, με στόχο να υπονομευθεί η σταθερότητα", πρόσθεσε ο Λόκετς. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κρις Μπαριομούνσι είπε ότι το κίνητρο και οι υπεύθυνοι θα προσδιοριστούν από την έρευνα και ότι ο υπουργός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν η σύζυγος του υπουργού, Κάθριν Ουαμάλα καθώς και ένα από τα παιδιά του. Ο Πρόεδρος της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσεβένι χαρακτήρισε τους δράστες "γουρούνια που δεν γνωρίζουν την αξία της ζωής". "Μίλησα δύο φορές με τον στρατηγό Κατούμπα στο τηλέφωνο. Τον φροντίζουν καλά", τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν ήδη "ενδείξεις για τους δολοφόνους".

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουνίου 2021 - 21:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.