Δεκαπέντε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων πήραν τη δικαστική οδό, νομικό κώλυμα για υπόθεση Α. Ελευθερίου

Συνολικά 27 υποθέσεις διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ή και παρενόχλησης από τις οποίες οι 15 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση, οι οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ αριθμός υποθέσεων βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη και οδηγίες, δήλωσε την Κυριακή στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η διερεύνηση έκαστης καταγγελίας προχωρά με κάθε εμπιστευτικότητα.

Παράλληλα, ερωτηθείσα για την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν θα προχωρήσει, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι για τις σοβαρές αυτές υποθέσεις που τελούν υπό διερεύνηση, η Αστυνομία εξακολουθεί να συλλέγει μαρτυρίες και να λαμβάνει καταθέσεις. Ανέφερε περαιτέρω ότι σε κάποιες από αυτές η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος και αναμένεται να γίνει σύντομα η καταχώρησή τους.

Επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και το κοινό καλείται να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στους χειρισμούς που γίνονται και τόνισε εκ νέου ότι διερευνώνται με κάθε εμπιστευτικότητα και τυγχάνουν λεπτού χειρισμού από την ανακριτική ομάδα.

Νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία την περίοδο διάπραξης των αδικημάτων για υπόθεση Α. Ελευθερίου

Ερωτηθείσα ειδικά για την εξέλιξη στην καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, ανέφερε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε πλήρως, με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και ακολούθως προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Στη συνέχεια, ο φάκελος επιστράφηκε στην Αστυνομία, με την απόφαση ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετεί ποινική υπόθεση αφού διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Ωστόσο σημείωσε ότι η καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου αποτέλεσε την απαρχή ώστε και άλλα άτομα που υπέστησαν αυτού του είδους ποινικές συμπεριφορές και πράξεις να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Ουάσινγκτον – Βερολίνο ζητούν αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη
14:44
Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας σε συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πρέσβη της Κίνας
14:36
Ισραήλ: Ακόμη και εμβολισμένοι ή αναρρώσαντες σε καραντίνα λόγω στελέχους Δέλτα
14:18
Τις θέσεις της ιταλικής Κυβέρνησης ενόψει Συνόδου Κορυφής ΕΕ παρουσίασε ο Ντράγκι
14:15
Φίλιπ Λέιν (EKT): Η ανθεκτικότητα του ευρώ έχει βελτιωθεί χάρη στις μεταρρυθμίσεις στην αρχιτεκτονική του
14:05
Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου αναζητεί επειγόντως ξένο εργατικό δυναμικό
13:47
Συνεχίζεται η διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης - Aύριο νεότερα για την πορεία υποθέσεων
13:40
Πέντε χρόνια από το δημοψήφισμα του Brexit
13:25
Φον ντερ Λάιεν: «Αυτό το ουγγρικό νομοσχέδιο είναι ντροπή»
13:18
Την έντονη αντίδραση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκάλεσαν αναφορές σε βάρος της από την Ερευνητική Επιτροπή
13:16
Τι αλλάζει από 3/7 για πλαστικά μιας χρήσης
13:12
Πάνω από 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, λέει το Υπουργείο Υγείας
12:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand