Κοινή ανακοίνωση Ρεαλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, δεν παραβίασαν κανένα κανόνα, καθώς, όπως λένε, θα προχωρούσαν την λίγκα, αφού πρώτα έπαιρναν την συγκατάθεση των δύο συνομοσπονδιών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την ανακοίνωση της 7ης Μαΐου από την UEFA σχετικά με την Ευρωπαϊκή Super League και τη θέση που πήραν εννιά από τα ιδρυτικά του κλαμπ, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ δηλώνουν τα ακόλουθα:

1) Τα ιδρυτικά κλαμπ έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν πιέσεις, απειλές και προσβολές για να εγκαταλείψουν το σχέδιο και το δικαίωμά τους να βρουν λύσεις στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα με συγκεκριμένες προτάσεις που θα έρθουν από εποικοδομητικό διάλογο. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο και ήδη τα δικαστήρια έχουν αποφασίσει υπέρ του πρότζεκτ της ESL, καλώντας την FIFA και την UEFA όσο οι δικαστικές διεργασίες προχωρούν να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε δράση για την τιμωρία των ιδρυτικών κλαμπ ή κατά της ESL.

2) η ESL σχεδιάστηκε από κοινού από τα δώδεκα ιδρυτικά του κλαμπ:
α) προκειμένου να δοθούν λύσεις στην μη βιώσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει η ποδοσφαιρική οικογένεια. Τα 12 ιδρυτικά κλαμπ όπως και πολλοί παίκτες έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση θεωρώντας πως είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές σε επίπεδο δομής με στόχο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα στο ποδόσφαιρο. Για το λόγο αυτό, στις 18 Απριλίου τα 12 ιδρυτικά κλαμπ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν την ESL, προκειμένου να αποκτήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την UEFA και την FIFA, σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.
β) από σεβασμό στις υπάρχουσες αρχές του ποδοσφαίρου και του οικοσυστήματός του. Τα ιδρυτικά κλαμπ συμφώνησαν πως η ESL θα γινόταν μόνο αν την αναγνώριζε η UEFA και η FIFA ή αν αναγνωριζόταν ως μια διοργάνωση συμβατή με τις προθέσεις της συνέχειας των κλαμπ στις εθνικές τους διοργανώσεις. Παρότι η UEFA και η FIFA γνώριζαν αυτούς τους όρους, αρνήθηκαν να μπουν σε οποιονδήποτε δίαυλο επικοινωνίας.
γ) προκειμένου να φέρουν οικονομική σταθερότητα σε όλη την οικογένεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που έχει επηρεαστεί από την βαθιά κρίση η οποία απειλή πολλούς συλλόγους. Απόδειξη αυτού είναι η αφοσίωση που έδειξε η ESL να παρέχει πολλαπλάσια έσοδα από ό,τι η UEFA και να ενισχύσει τους κανόνες της οικονομικής βιωσιμότητας, δημιουργώντας ένα διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου.

3) Η ESL ήταν για τα 12 ιδρυτικά της κλαμπ μια μοναδική ευκαιρία για να προσφέρει στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο το καλύτερο δυνατό θέαμα και να αυξήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο ποδόσφαιρο, το οποίο αντιμετωπίζει κινδύνους που απειλούν το μέλλον του. Από την άλλη πλευρά, είχε βασικό στόχο την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου σε παγκόσμια κλίμακα, σε μια ιστορική ευκαιρία.

4) Γνωρίζουμε καλά τις ποικίλες αντιδράσεις σε διαφορετικούς τομείς που δημιούργησε η πρωτοβουλία της ESL και την ανάγκη να εξετάσουμε γιατί έχουν προκληθεί τέτοιες αντιδράσεις. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μας, αν γνωρίζοντας τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση στο ποδόσφαιρο, εγκαταλείπαμε την αποστολή μας να παράσχουμε ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο περιβάλλον με λύσεις και απαντήσεις.

5) Λυπούμαστε πολύ πως οι φίλοι και συνιδρυτές μας κράτησαν μια αντιφατική στάση αφότου ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Όμως, δεδομένου ότι συγκεκριμένα προβλήματα οδήγησαν τις 12 ομάδες στην ίδρυση της ESL και αυτά δεν έχουν εξαφανιστεί, επισημαίνουμε πως από σεβασμό στην ιστορία μας, την ευθύνη προς συνεταίρους και φιλάθλους, αλλά και με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα και το καλό του ποδοσφαίρου, έχουμε καθήκον να δράσουμε υπεύθυνα και να επιμείνουμε στην αναζήτηση λύσεων, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις και απειλές που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε από την UEFA.

6) Καταλήγοντας, επισημαίνουμε στην FIFA, την UEFA και τους ποδοσφαιριστές πως είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με σεβασμό και χωρίς πιέσεις και ακολουθώντας τους νόμους σε αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων, προκειμένου όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια να είναι βιώσιμη».

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαΐου 2021 - 15:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.