Στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, η υπόθεση καταγγελίας νεαρής

Στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, οδηγήθηκε η υπόθεση κατά την οποία αστυνομικός εξέδωσε πρόστιμο σε νεαρή, που παρουσίαζε ελαφριά νοητική αναπηρία, αφού κυκλοφορούσε πεζή χωρίς να είχε αποστείλει γραπτό μήνυμα, όπως προνοούν τα διατάγματα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το θέμα της καταγγελίας της νεαρής, που ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», απασχόλησε συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου με την κοπέλα και την αδελφή της, η οποία είχε κάνει ανάρτηση για το ζήτημα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας «το μέλος της Αστυνομίας σταμάτησε χθες για έλεγχο πεζή νεαρή κοπέλα, η οποία όμως εμφανισιακά δεν φαινόταν να παρουσίαζε οποιοδήποτε πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο αστυνομικός ζήτησε από τη κοπέλα να δει το μήνυμα που απέστειλε για να κυκλοφορήσει, αυτή του απάντησε ότι δεν είχε στείλει, το μέλος της Δύναμης ανέφερε πως διαπράττει αδίκημα και της εξέδωσε πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι «η κοπέλα έλαβε το εξώδικο και αναχώρησε, ενώ στη συνέχεια είδαμε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το συμβάν από συγγενικό της πρόσωπο. Ανταποκριθήκαμε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στα ΜΚΔ και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου κάλεσε τις δύο κοπέλες στο γραφείο του ώστε να δοθούν εξηγήσεις».

Ωστόσο σημείωσε ο κ. Ανδρέου «κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνομιλίας  του αστυνομικού με την καταγγέλλουσα, δεν έγινε οποιοδήποτε επεισόδιο από μέρους της ή έπαθε κρίση πανικού. Επίσης η συνομιλία δεν ήταν μεγάλης διάρκειας ώστε ο αστυνομικός να αντιληφθεί πως η κοπέλα αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά ούτε η ίδια η νεαρή του ανέφερε οτιδήποτε».

Σημείωσε επίσης ότι «ζητήσαμε από την κοπέλα όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, σε περίπτωση που είχε οποιοδήποτε θέμα, να ετοιμάσει μια επιστολή. Η κοπέλα έκανε σήμερα την επιστολή και θα αποσταλεί στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, προκειμένου να μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία, εάν δικαιολογείται η μη ποινική δίωξη της».

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, «η συγκεκριμένη Επιτροπή συστάθηκε από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα για τη Λοιμοκάθαρση. Στην Επιτροπή αποτείνονται γραπτώς όσοι καταγγέλλονται από την Αστυνομία και θεωρούν πως έγινε άδικα η εναντίον τους καταγγελία, είτε πως υπήρξε υπερβολική αυστηρότητα, είτε πιστεύουν ότι υπό τις περιστάσεις που καταγγέλθηκαν δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στο Δικαστήριο».

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι «η αδελφή της κοπέλας που έκανε την ανάρτηση στα ΜΚΔ με τόσο επικριτικό τρόπο, όταν αντιλήφθηκε πως ο αστυνομικός δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο για κοπέλα με ελαφριά νοητική αναπηρία, μετάνιωσε και απέσυρε την ανάρτηση. Ουσιαστικά η κοπέλα στην ανάρτηση της είχε αναφέρει πως η αδελφή της, όταν την σταμάτησε ο αστυνομικός για την ελέγξει «τρομοκρατήθηκε και έπαθε κρίση πανικού».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 11:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand