Έρευνα: Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους

Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% του εμβολίου κατά της Covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Η έρευνα «κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες (...) που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.

«Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση», γνωστοποίησε η εταιρεία. Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο «ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα», συνεχίζει η εταιρεία. Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες.

Η Moderna επισήμανε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση» της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 20:57

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.