Υπηκοότητα ΚΔ δεν σημαίνει και αναγνώρισή της δηλώνει ο Οζερσάι που δεν απέκτησε διαβατήριο

Ο καθένας καθορίζει την δική του πολιτική στάση, η απόκτηση υπηκοότητας της ΚΔ δεν σημαίνει αναγνώριση δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας ότι μια μερίδα Τ/κ, «πολιτών» του ψευδοκράτους είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιούν το δικαίωμα υπηκοότητας από την νότια Κύπρο, που προέρχεται από το 1960».

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή και κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι 97.000 Τ/κ έχουν διαβατήριο και ταυτότητα της ΚΔ, είπε ότι δεν βρίσκει λάθος, ούτε θεωρεί περίεργο να έχουν Τ/κ κυπριακό διαβατήριο.

«Δεδομένου ότι είμαστε ένα κράτος, δεν είναι λάθος για τους πολίτες αυτού του κράτους να έχουν υπηκοότητα διαφορετική από την ιθαγένεια της ΤΔΒΚ» πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο ίδιος ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι, λόγω των καθηκόντων του τα προηγούμενα χρόνια (ΣΣ: μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας, τ/κ διαπραγματευτής, «υπεξ») δεν θεώρησε «αρμόζον» να το πάρει.  «Δεν το θεωρώ απαράδεκτο να το πάρουν οι πολίτες μας. Επειδή υπάρχουν περισσότερα από ένα δικαιώματα υπηκοότητας. Αυτό δεν είναι μοναδικό μόνο για τους Τουρκοκύπριους.  Οι πολίτες μας ήθελαν να το πάρουν και για να διευκολύνουν τα ταξίδια τους και για τα παιδιά τους που ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ώστε να πληρώνουν χαμηλότερα δίδακτρα».

Δεν το θεωρεί, συνέχισε, μια πολιτική επιλογή, ούτε και κάτι τέτοιο, αποτελεί με βάση το διεθνές δίκαιο κίνηση αναγνώρισης. Και οι Ε/κ, πρόσθεσε, όταν έρθει η ώρα μπορούν να πάρουν διάφορα έγραφα από το ψευδοκράτος. Δεν θέλει, είπε ο κ. Οζερσάι, να υπεισέλθει περισσότερο στην συζήτηση για το θέμα του διαβατηρίου του κ. Τατάρ. «Ο καθένας έχει την δική του πολιτική στάση. Αλλά εγώ δεν βρήκα σωστό να έχω ένα τέτοιο έγγραφο», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι εννοώντας το διαβατήριο της ΚΔ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2021 - 13:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand