Υπηκοότητα ΚΔ δεν σημαίνει και αναγνώρισή της δηλώνει ο Οζερσάι που δεν απέκτησε διαβατήριο

Ο καθένας καθορίζει την δική του πολιτική στάση, η απόκτηση υπηκοότητας της ΚΔ δεν σημαίνει αναγνώριση δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας ότι μια μερίδα Τ/κ, «πολιτών» του ψευδοκράτους είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιούν το δικαίωμα υπηκοότητας από την νότια Κύπρο, που προέρχεται από το 1960».

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή και κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι 97.000 Τ/κ έχουν διαβατήριο και ταυτότητα της ΚΔ, είπε ότι δεν βρίσκει λάθος, ούτε θεωρεί περίεργο να έχουν Τ/κ κυπριακό διαβατήριο.

«Δεδομένου ότι είμαστε ένα κράτος, δεν είναι λάθος για τους πολίτες αυτού του κράτους να έχουν υπηκοότητα διαφορετική από την ιθαγένεια της ΤΔΒΚ» πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο ίδιος ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι, λόγω των καθηκόντων του τα προηγούμενα χρόνια (ΣΣ: μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας, τ/κ διαπραγματευτής, «υπεξ») δεν θεώρησε «αρμόζον» να το πάρει.  «Δεν το θεωρώ απαράδεκτο να το πάρουν οι πολίτες μας. Επειδή υπάρχουν περισσότερα από ένα δικαιώματα υπηκοότητας. Αυτό δεν είναι μοναδικό μόνο για τους Τουρκοκύπριους.  Οι πολίτες μας ήθελαν να το πάρουν και για να διευκολύνουν τα ταξίδια τους και για τα παιδιά τους που ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ώστε να πληρώνουν χαμηλότερα δίδακτρα».

Δεν το θεωρεί, συνέχισε, μια πολιτική επιλογή, ούτε και κάτι τέτοιο, αποτελεί με βάση το διεθνές δίκαιο κίνηση αναγνώρισης. Και οι Ε/κ, πρόσθεσε, όταν έρθει η ώρα μπορούν να πάρουν διάφορα έγραφα από το ψευδοκράτος. Δεν θέλει, είπε ο κ. Οζερσάι, να υπεισέλθει περισσότερο στην συζήτηση για το θέμα του διαβατηρίου του κ. Τατάρ. «Ο καθένας έχει την δική του πολιτική στάση. Αλλά εγώ δεν βρήκα σωστό να έχω ένα τέτοιο έγγραφο», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι εννοώντας το διαβατήριο της ΚΔ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2021 - 13:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.