Πρόστιμο εκατομμυρίων στην Swedbank για αδυναμίες στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Πρόστιμο 46,6 εκατ. σουηδικές κορώνες ($5,50 εκατ.) επέβαλε στη Swedbank το χρηματιστήριο Nasdaq Στοκχόλμης για ελλείψεις στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της τράπεζας μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2019, ανακοίνωσε η τράπεζα την Τετάρτη.

«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η τράπεζα έχει πάρει αρκετά μέτρα για να ενισχύσει τις διαδικασίες της για την αποκάλυψη πληροφοριών», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Swedbank Γενς Χένρικσον σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι «η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι ακόμα ένα ζήτημα … έχει κλείσει».

Το χρηματιστήριο της Nasdaq Στοκχόλμης ανέφερε στην τράπεζα ότι οι ιστορικές αδυναμίες ήταν γνωστές στην προηγούμενη ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας όταν σημειώθηκαν τα λάθη, σύμφωνα με την Swedbank.

Τον Μάρτιο πέρυσι επιβλήθηκε στην Swedbank πρόστιμο ρεκόρ των 4 δισεκ. κορωνών από τον επόπτη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για σοβαρές ελλείψεις στο έργο της κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και για απόκρυψη πληροφοριών από τις αρχές.

Πηγή: Reuters

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.