Εξωφρενικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη το Πάσχα ο Ομέρ Τσελίκ

Εξωφρενικές χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ τις δηλώσεις που πραγματοποίησε το Πάσχα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστηρίζοντας ότι οι ακραίες και μαξιμαλιστικές του αξιώσεις δεν γίνονται αποδεκτές και πως του επιστρέφουν την προσβολή αυτή εναντίον της Τουρκίας και της "τδβκ" όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος με τον ίδιο τρόπο.

Σε δηλώσεις του μετά την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματό του, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη λέγοντας ότι "η 'τδβκ' υποστήριξε σθεναρά μια λύση στη βάση του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και κυριαρχίας" και ότι "η Τουρκία εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της σε αυτήν τη λύση". 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι “η δήλωση στην οποία προέβη ο Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της εορτής του Πάσχα καθιστά σαφές ότι ήταν αυτός που υπονόμευσε το έδαφος για διαπραγματεύσεις”. “Τι ήταν αυτό που είπε ο Αναστασιάδης; Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε, ‘Κάποια θρασεία άτομα εξακολουθούν να επιδιώκουν το όνειρο μιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας’. Τώρα, είτε του αρέσει είτε όχι, η ρητορική που χρησιμοποιεί καταδεικνύει τη διεφθαρμένη νοοτροπία του. Μόλις πρόσφατα, σηματοδότησαν την επέτειο της τρομοκρατικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ, η οποία έχει στα χέρια της το αίμα χιλιάδων Τούρκων. Αναγνωρίζουμε από τις δηλώσεις του ότι χρησιμοποιεί συχνά τη ρητορική Ευρωπαίων φασιστών εναντίον της ‘τδβκ’. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να καταστρέψουν την ‘τδβκ’, να σφετεριστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους και να εδραιωθούν ως κυρίαρχο έθνος με την τουρκική πλευρά ως ένα μέρος μίας κοινότητας, ‘μπάλωμα’ στο κυρίαρχο κράτος”, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ, “βλέποντας ότι οι ακραίες και μαξιμαλιστικές αξιώσεις του (Προέδρου Αναστασιάδη) δεν γίνονται αποδεκτές, τώρα βγαίνει και προβαίνει σε αυτές τις εντελώς εξωφρενικές’ δηλώσεις μόνο και μόνο επειδή η ‘τδβκ’ ζητά νομίμως  ισότιμο διεθνές καθεστώς και δικαίωμα ίσης κυριαρχίας”. “Τους επιστρέφουμε αυτήν την προσβολή εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ με τον ίδιο τρόπο. Όλοι βλέπουμε πως υπάρχουν αιματηρές εικόνες στο παρελθόν της Κύπρου, στους θεσμούς και στις πολιτικές  που υπερασπίζεται ο Αναστασιάδης”, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι "τώρα βγαίνει και λέει ότι θα διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία και την ‘τδβκ’ στους Ευρωπαίους ηγέτες σε επόμενη σύνοδο κορυφής”. “Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το είδος ρητορικής έχει αρχίσει να καθίσταται παρωχημένο. Εάν η ΕΕ συμφωνεί να τους αντιμετωπίζει η Ε/Κ πλευρά ως το παιχνίδι της, καλή τους τύχη. Εάν κάποιοι ισχυρίζονται, ‘Οι Ε/Κ έχουν δίκιο και ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της γειτονιάς στηρίζουμε την Ε/κ πλευρά’, ανεξάρτητα από το πόσο ασεβείς και απρόθυμοι είναι να συμβιβαστούν ή πόσο μαξιμαλιστικές είναι οι αξιώσεις τους’, καλή τύχη και σε αυτούς”, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Ο Ομέρ Τσελίκ πρόσθεσε ότι “ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα ανεχθούμε να χρησιμοποιείται η ΕΕ εναντίον μας ως ένας μηχανισμός απειλής ή εκβιασμού μας”. “Αυτό το ζήτημα απαιτεί σοβαρή περίσκεψη εκ μέρους της ΕΕ. Πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, τις διαδικασίες και την πολιτική της ρητορική. Εμφανίζεται μία χώρα, ενεργεί εξ ολοκλήρου με μαξιμαλιστικές αξιώσεις, προσβάλλει τη Δημοκρατία της Τουρκίας και στη συνέχεια λέει ότι θα διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία και την ‘ΤΔΒΚ’ στους Ευρωπαίους ηγέτες. Η λειτουργία ενός τέτοιου μηχανισμού καταγγελιών, το γεγονός ότι ολόκληρη η ΕΕ γίνεται παιχνίδι της Ε/κ πλευράς, είναι ανησυχητικό για το μέλλον της Ευρώπης. Με κανέναν τρόπο, δεν πρόκειται για μία βιώσιμη σχέση”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε “Κοιτάξτε, ο Μητσοτάκης λέει ότι ‘για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε καταστήσει τα διμερή μας προβλήματα με την Τουρκία σε πρόβλημα ΕΕ-Τουρκίας’. Αυτό δεν είναι η επιτυχία του Μητσοτάκη. Αυτός είναι ένας μηχανισμός που η ΕΕ χάρισε στον Μητσοτάκη ως αποτέλεσμα της δικής της έλλειψης οράματος. Για χρόνια, οι συνετοί ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι εκτιμούσαν τη Δημοκρατία της Τουρκίας και εκτιμούσαν την Τουρκία ως υποψήφια χώρα, δεν επέτρεψαν ποτέ αυτή τη μορφή κατάχρησης. Δεν το προκάλεσαν με κανέναν τρόπο. Τώρα που η ηγεσία της ΕΕ άνοιξε αυτό το δρόμο για πρώτη φορά, ο Μητσοτάκης είναι σε θέση να ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση με χαρά. Πρόκειται εξ ολοκλήρου για μία προσέγγιση χωρίς όραμα”.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι “αναμφίβολα, οι προσβολές και οι δηλώσεις του Αναστασιάδη θα του επιστραφούν επακριβώς”. “Ομοίως, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά που διαφεύγει της διευθέτησης, η πλευρά που διαφεύγει των διαπραγματεύσεων είναι η Ε/Κ πλευρά και υποστηρίζεται από την ελληνική πλευρά. Κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί τη συνέχιση του παιχνιδιού που διαδραματίζεται εδώ και χρόνια, το χάσιμο του χρόνου. Εάν πρόκειται να υπάρξει μια ρεαλιστική διαπραγμάτευση, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τι εννοούμε λέγοντας ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις; Διαπραγμάτευση σύμφωνα με τις πραγματικότητες της νήσου. Δεν υφίσταται διαπραγμάτευση με μια προσέγγιση που αγνοεί την ‘τδβκ’, την Τ/κ υπόθεση. Ο Αναστασιάδης πρέπει πρώτα να το κατανοήσει αυτό σοβαρά”, είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαΐου 2021 - 13:44

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.