Η Τουρκία προμήθευε την Αλ Νούσρα με όπλα, λέει ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ

Με όπλα προμήθευε την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα η Τουρκία όπως αποκαλύπτει στο 8ο βίντεο που δημοσίευσε σήμερα ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ. Όπως αναφέρει ο οπλισμός πήγαινε στην Αλ Νούσρα μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας επί στρατιωτικών θεμάτων SADAT. Αποκαλύπτει ακόμη ότι και ο ίδιος έστελνε φορτηγά με όπλα στους Τουρκμένους της Συρίας. Για πρώτη φορά αναφέρεται στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι στο επόμενο βίντεο θα αποκαλύψει πως γνωρίστηκαν, ενώ εκφράζει την επιθυμία του να τα βρει μαζί του.

Στο νέο του βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ τα έβαλε πάλι με τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Θα τιμωρήσω τον πομπώδη Σουλεϊμάν να σταθεί στο ένα του πόδι. Γιατί άρχισε να λέει πολύ ντροπιαστικά πράγματα. Χαιρετώ τους ψευτοαριστερούς, τους δημοσιογράφους… Ο Σουλεϊμάν μετά τα εσώρουχα άρχισε να μιλάει δίνοντας παραδείγματα παιδικής πορνογραφίας. Χρειάζεται θεραπεία. Σουλεϊμάν πλέον θα με λες γιατρέ μου. Έχουμε γίνει ένα. Ας σε βάλουν στην κόλαση. Θα τους πω να με βάλουν δίπλα σου. Πλέον δεν μπορούμε να μείνουμε χώρια».

Αναφερόμενος για πρώτη φορά στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Μακάρι ο Ταγίπ αδελφός να είχε παρέμβει και λύσει τα γεγονότα όταν είχαν εξηγήσει τόσα πολλά…»

Λέει ακόμη και για τον ρόλο του μέσα στο παρακράτος ότι «δημιουργήσαμε μια στρατιωτική μονάδα. Υπάρχει SOGAR στο Αζερμπαϊτζάν. Έχουν θυγατρικές».

Άλλωστε, προσθέτει, «στο Κατάρ και σε άλλα μέρη υπάρχουν χρήματα. Και στην Παλαιστίνη υπάρχουν. ‘Παλληκαριές’».

«Μετά είμαστε με τους ‘αδελφούς μας’… Ε ας στέλνατε και εκεί.. Οι γίγαντες μας έχουν οικονομικές δυσκολίες. Ας συγκεντρώσουμε χρήματα…Είναι σαφές ποια πλοία μεταφέρουν προϊόντα στο Ισραήλ, ας τα μποϊκοτάρουμε», λέει.

Εδώ, συνεχίζει, «πρέπει να σταθώ. ‘Αμάν, χάνουμε το κράτος από τα χέρια μας, χάνουμε τη θρησκεία’. Θα μαζέψω εγώ τα χρήματα. Κάτι σαν αυτό συνέβη και στις 15 Ιουλίου. Ήμουν από τους πρώτους που βγήκαν στους δρόμους».

«Είπα: ‘Πυροβολήστε τους υψηλόβαθμους’. Αν ρωτήσετε ‘ποιος είπε πυροβολήστε; Να τους πείτε σας είπε ο Πεκέρ, είπα’. Η αστυνομία, ο στρατός, όλοι είναι σοκαρισμένοι, Οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί, όλοι», αναφέρει ο Σεντάτ Πεκέρ.

Ο αρχιμαφιόζος συνεχίζει ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν λέει ότι υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία, θα τη βρούμε και θα την φέρουμε. Το κράτος θα τη βρει και θα την φέρει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό».

Θέτει το ερώτημα: «Φέρνοντάς με εμένα θα αλλάξει τις πραγματικότητες αδελφέ Ταγίπ»; Στο επόμενο βίντεο, προσθέτει, «εγώ σαν αδελφός σας θα βγω απέναντί σας και θα εξηγήσω. Πότε γνωριστήκαμε. Δύο επιθεωρητές, μηχανές ανίχνευσης ψεύδους…Οι μηχανές ανίχνευσης ψεύδους έχουν περιθώριο λάθους 1.5%, γι αυτό και δεν χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια. Αν λέω την αλήθεια, ακόμη κι αν κελαηδήσει, εγώ θα βάλω το κεφάλι μου…».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο λέει ακόμη ότι «ο λαός τα γνωρίζει όλα αυτά. Εφόσον είμαι πράκτορας, γίναμε πράκτορες…περίμενα μια συγγνώμη αδελφέ. Σας είπαμε τα πάντα, όλα είναι ξεκάθαρα. Όλα αυτά ο λαός τα γνωρίζει. Σε έχουν περικυκλώσει, μόνο εσύ δεν το ξέρεις».

Αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος «δεν θα επιδείξω ποτέ ασέβεια απέναντί σας. Εγώ δεν είμαι προδότης. Όταν εσύ δεν είχες καμιά δύναμη εγώ ήμουν εκεί. Κανένας από αυτούς δεν ήταν εκεί. Δεν περίμενα χειροκροτήματα. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου».

«Στο επόμενο βίντεο ας καθίσουμε ο ένας απέναντι στον άλλο, και θα επιβεβαιώσω με σαφή στοιχεία. Να τα βρούμε αδελφέ. Λένε ‘συμφωνία για να καταστρέψουμε το κράτος και δεν ξέρω τι…’ Εγώ αυτο που λέω είναι ότι υπάρχει μια εγκληματική δομή στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί. Είπα ότι το ένα άκρο είναι στη Βενεζουέλα. Είπα την αλήθεια», ανέφερε.

Ο αρχιμαφιόζος έκανε αποκαλύψεις και για εξοπλισμό που μεταφερόταν στους Τουρκμένους της Συρίας. «Είμασταν εκεί για να βοηθήσουμε τους Τουρκμένους και άλλους εκεί, με UAV, ρούχα αλλά και γιλέκα, ασυρμάτους στους πολεμιστές εκεί. Σκεφτήκαμε αυτό το πρότζεκτ. Το συζητήσαμε και με τον φίλο μας τον βουλευτή. Και αυτός το μετέφερε εκεί που έπρεπε», είπε.

Μετά, πρόσθεσε, «είπαν ‘εμείς θα σας δώσουμε επιπρόσθετες φορτηγά και θα πάνε μαζί με τα δικά μας ως ‘κονβόι βοήθειας Σεντάτ Πεκέρ’. Δώσαμε φωτογραφίες και στον Τύπο. Στέλνουμε όλο τον εξοπλισμό. Αλλά πηγαίνουν και άλλα οχήματα για λογαριασμό μου».

«Γνωρίζουμε επίσης ότι πηγαίνουν και σε άλλους Τουρκμένους αλλού. Αν είπα ότι δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει στα οχήματα, υπάρχουν όπλα, δεν είμαστε παιδιά. Και αυτό είναι το φυσιολογικό. Αλλά αυτό δεν οργανώνεται από την ΜΙΤ, από τον στρατό, οργανώνεται από τον την SADAT», ανέφερε ο Σεντάτ Πεκέρ.

Ο αρχιμαφιόζος είπε ακόμη ότι «τα αγοράζω όλα αυτά με τα δικά μου χρήματα αλλά εκτός από αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με μένα αλλά πηγαίνουν για λογαριασμό μου. Χωρίς συναλλαγή, χωρίς εγγραφή, χωρίς μετάβαση».

«Όταν άρχισα να στέλνω και οχήματα Mitsubishi φορτωμένα σε μεγάλες ποσότητες είπαν ‘μπορείς να μας στείλεις και μερικούς πολεμιστές;’ και είπα εντάξει ας τους δώσουμε. Οι Τουρκμένοι ευχαριστούσαν με βίντεο από παντού για τα χρήματα που πήραν, ένας δυο μιλούν στα αραβικά», πρόσθεσε. «‘Αυτοί είναι οι Ελ Νούσρα’, είπαν. Άλλοι φίλοι μου είπαν ‘Αυτά πάνε για την Ελ Νούσρα’. Ναι πάνε μέσω εμού. Το κάνω ειλικρινά. Αλλά εγώ δεν τα έστειλα, τα έστειλε το SADAT», είπε.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2021 - 16:43

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.