YΠΟΙΚ:Η στήριξη στα κέντρα αναψυχής ήταν περισσότερη απ’ ότι ζητήθηκε αρχικά

Η κυβερνητική στήριξη στον κλάδο των κέντρων διασκέδασης ήταν περισσότερη από αυτή ζητήθηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Κέντρων Διασκέδασης, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση του Συνδέσμου και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του.

«Η Κυβερνητική στήριξη ήταν εν τη ουσία μεγαλύτερη από τη στήριξη που αρχικά ζητήθηκε επίσημα από τον Σύνδεσμο με γραπτό υπόμνημά του», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει πως «η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου λόγω της πανδημίας, παρέχοντας περισσότερη στήριξη από άλλους κλάδους της οικονομίας. Βρισκόταν μάλιστα μέχρι σήμερα, σε συνεχή, μέχρι και καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους του κλάδου για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και στο μέλλον χωρίς να αποκλείσει περαιτέρω βοήθεια».

Προσθέτει ωστόσο πως «η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι εκβιασμοί, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και αποτελούν προσβολή στους ίδιους τους φορολογούμενους που έχουν στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο τομέας αποτελείται από 60 περίπου νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τον Σύνδεσμο, που μέσω των Σχεδίων Στήριξης της Κυβέρνησης, έλαβαν συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 2,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, που αποτελεί έμμεση στήριξη στις επιχειρήσεις με στόχο την κάλυψη του πιο σημαντικού λειτουργικού εξόδου που είναι οι μισθοί, ούτως ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν το προσωπικό τους εν μέσω της πανδημίας και να μην χρειαστεί να ψάχνουν νέο προσωπικό με την επαναλειτουργία του κλάδου.

«Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Συνδέσμου σήμερα ότι ο κλάδος είναι ο μόνος που δεν στηρίχθηκε για σχέδια επιδότησης των εργαζομένων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνει ακόμη ότι πρόσθετο ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου καταβλήθηκε στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υπό τη μορφή εφάπαξ χορηγίας, για κάλυψη των ενοικίων, δόσεων, ή άλλων λειτουργικών εξόδων.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ η πρώτη εφάπαξ χορηγία βάσει του δηλωμένου κύκλου εργασιών ύψους 0,92 εκατ. ευρώ, λάμβανε υπόψιν ότι τα Κέντρα αυτά δεν θα άνοιγαν το αμέσως επόμενο διάστημα λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ενώ προηγήθηκαν άλλες δύο και ακολούθησαν άλλες δύο εφάπαξ χορηγίες, λόγω της συνέχισης των περιορισμών, με βάση τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται, ύψους 0,97 εκατ. ευρώ.

«Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Συνδέσμου ότι δόθηκε ‘η μισή βοήθεια’», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο συγκεκριμένος τομέας επωφελήθηκε και από άλλα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, όπως μεταξύ άλλων, η αναστολή καταβολής δόσεων, η αναστολή της καταβολής ΦΠΑ καθώς και διευκολύνσεων όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τέλος, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι οι αναφορές του εκπροσώπου του Συνδέσμου για τον αριθμό εργοδοτουμένων στον τομέα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού οι δηλωμένοι στις κοινωνικές ασφαλίσεις εργαζόμενοι είναι πολύ λιγότεροι και τονίζει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου δεν αναφέρεται σε αδήλωτη εργασία».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021 - 14:59

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Χειροπέδες σε καταζητούμενο ένα χρόνο μετά
21:39
Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια οδών του Δήμου Λακατάμιας
21:17
Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν πτώματα φερόμενων απαγωγέων στην πόλη Χεράτ
20:31
Ρωσία: Εκατοντάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στη Μόσχα για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
20:01
Ένας θάνατος 99 κρούσματα .Γυναίκα 88 ετών το νέο θύμα της πανδημίας
19:33
Η ΥΔΔΤ κα Στέφη Δράκου επισκέφτηκε τον αστυνομικό σταθμό στην οδό Λήδρας
19:14
Ράλι Κύπρος: Προηγείται ο Γαλαταριώρτης, εγκατέλειψε ο Νάσερ (βίντεο)
18:40
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να φύγει από την Ιταλία
18:11
Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Σύνοδο ΜΕD5 και μεταναστευτικό
18:11
Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο . Το θέμα έληξε
18:04
Επιστρέφει η «Παραδοσιακή βραδιά στο ΡΙΚ» (trailer)
18:01
Ελλάδα: 1.853 νέα κρούσματα σήμερα, 333 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand