Εν αναμονή αποκαλύψεων από τον Ντ. Κάμινγκς για το χειρισμό της πανδημίας

Ενώπιον των μελών των επιτροπών υγείας και επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων εμφανίζεται σήμερα το πρωί ο μέχρι το Νοέμβριο κορυφαίος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ Ντόμινικ Κάμινγκς.

Κατά την τετράωρη κατάθεσή του με θέμα τα διδάγματα από την πανδημία, ο αμφιλεγόμενος κ. Κάμινγκς αναμένεται να προβεί σε σειρά καταγγελιών για κυβερνητικά σφάλματα στο χειρισμό της πανδημίας και για προσωπικά λάθη του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Από τις βασικές κατηγορίες που αναμένεται να προσάψει στην κυβέρνηση είναι ότι είχε ως αρχικό σχέδιο τη δημιουργία «ανοσίας της αγέλης» με προσβολή μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Τα επιχειρήματά του τα έχει ήδη εκθέσει σε μια αλυσίδα 64 αναρτήσεων στο Twitter το Σαββατοκύριακο, στις οποίες στην ουσία κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη και επιστημονικούς συμβούλους ότι λένε ψέματα όταν υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Κάμινγκς αναμένεται επίσης να πει ότι ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην επιβολή των lockdown. Πιστεύεται ότι ίσως αποδώσει στον Πρωθυπουργό φράσεις όπως «η COVID σκοτώνει μόνο 80χρονους» και πως δεν ήθελε άλλα lockdown ακόμα και αν τα πτώματα «στοιβάζονταν» κατά χιλιάδες.

Αναμένεται επίσης να πει πως ο κ. Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει τον κορωνοϊό ως «Kung Flu», όπως είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να υποτιμήσει τον ιό και να επιρρίψει ευθύνη στους Κινέζους για τη διασπορά του.

Πολλές εφημερίδες αναφέρουν επίσης ότι ο Ντόμινικ Κάμινγκς θα ισχυριστεί πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει επανειλημμένως ότι θα ζητούσε από τον αρχίατρο για την Αγγλία να του χορηγήσει ένεση με τον κορωνοϊό σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για να δείξει στους πολίτες ότι δεν έπρεπε να τον φοβούνται.

Πάντως σύμφωνα με το Politico το βράδυ της Τρίτης άρχισαν να διαρρέουν μηνύματα στο WhatsApp από το Μάρτιο του 2020 με τα οποία ο ίδιος ο κ. Κάμινγκς έδινε εντολή σε υπουργούς να διαψεύδουν τα περί σχεδίου για ανοσία της αγέλης, κάτι που αν ισχύει σημαίνει πως είτε πράγματι δεν υπήρχε σχέδιο όπως τώρα καταγγέλει ο πρώην κυβερνητικός σύμβουλος, είτε τότε είχε πρωτοστατήσει στα «ψέματα» που τώρα προσάπτει σε υπουργούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021 - 12:09

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.