Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την δολοφονία Κουτλού Ανταλί. Τι είπε, ο συλληφθείς, ο αδελφός του Τούρκου μαφιόζου

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το πως συνεργάστηκε η μαφία με τον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα πριν τη δολοφονία του Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί περιέχονται στην κατάθεσή του ο Αττίλα Πέκερ ο οποίος συνελήφθη χθες από την τουρκική αστυνομία έπειτα από τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου αδελφού του Σεντάτ Πέκερ. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του Αττίλα Πέκερ η οποία έχει διαρρεύσει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης “ο αδελφός μου Αρχηγός Σεντάτ Πέκερ μου τηλεφώνησε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 1996. Μου ζήτησε να πάω στο ξενοδοχείο Σέρατον στην Άγκυρα. Εγώ υπακούοντας στο αίτημά του πήγα. Εκεί σε ένα περιβάλλον που βρισκόταν και ο Κορκούτ Εκέν και είπαν ότι πρέπει να πάμε στην Κύπρο μαζί με Κορκούτ Εκέν να σκοτώσουμε τρομοκράτες που σκότωσαν αστυνομικούς και στρατιώτες μας και ότι αυτά τα άτομα έπρεπε να σκοτωθούν”. 

Ο Αττίλα Πέκερ συνεχίζει την κατάθεσή του: “Την επόμενη μέρα ενώ ταξίδευα με τον Κορκούτ Εκέν με την προγραμματισμένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών για την Κύπρο, πρώτα πέρασε στο αεροπλάνο χωρίς κανένα έλεγχο και έβγαλε από τη τσέπη του μια ταυτότητα με το όνομα Μουσταφά και την έδωσε στον υπάλληλο. Ο Κορκούτ Εκέν μου έδωσε ένα όπλο ‘JERIKO’ και φτάσαμε στο αεροπλάνο με ένα όπλο στη μέση μου. Προσγειωθήκαμε στην Κύπρο, εγκατασταθήκαμε σε ξενοδοχείο του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, και μετά πήγαμε στο Τμήμα Πολιτικής Άμυνας στην Κύπρο την ίδια μέρα. Εκεί συνάντηση τον Συνταγματάρχη Γκαλίπ Μεντί και τον βοηθό του υπολοχαγό Ενβέρ Τοσούν. Στη συνέχεια ο Κορκούτ Εκέν μου έδωσε ένα όπλο ‘Uzi’ και μου έδειξε πως να το χρησιμοποιώ και πως να αποσυναρμολογώ και να εφαρμόζω τον σιγαστήρα. Την επόμενη μέρα αφού έπεσε το σκοτάδι, με ένα λευκό όχημα μάρκας Reno Toros κάναμε μια έρευνα γύρω από το σπίτι του επονομαζόμενου Κουτλού Ανταλί.  Εξ όσων θυμάμαι το σπίτι του ήταν ένα σπίτι με κήπο κοντά στον δρόμο. Μπροστά είχε ένα μικρό κήπο. Διαπιστώσαμε ότι μπροστά από το σπίτι του ατόμου είχε μια ομάδα 4-5 ανθρώπων και γι αυτό δεν μπήκαμε μέσα. Την ίδια στιγμή είχα και τον όπλο Jerico στη μέση μου και το όπλο Uzi με τον σιγαστήρα στο χέρι μου”, αναφέρει ο Πέκερ.

Ο Αττίλα Πέκερ συνεχίζει λέγοντας ότι επέστρεψαν την επόμενη μέρα και εξερεύνησαν γύρω από το σπίτι του μερικές φορές ακόμη κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και πάλι έρχονταν πολλές φωνές μέσα από το σπίτι. “Στη συνέχεια ο Κορκούτ είπε ότι ο διοικητής μου ανέφερε πως ‘και τρία άτομα να είναι αυτοί είναι όλοι ΡΚΚ. Όποιος είναι φίλος με το ΡΚΚ είναι και εκείνος ΡΚΚ, τίποτα δεν σε σταματά από το να τους σκοτώσεις όλους’. Την τρίτη μέρα πήγαμε στο γραφείο ενός διοικητή του συντάγματος πεζικού - ενός διοικητή του συντάγματος του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι - και ο Κορκούτ Εκέν του ζήτησε όπως δύο αξιωματούχοι του στρατού τους οποίους εμπιστεύεται να σταματήσουν το όχημα του Κουτλού Ανταλί διασφαλίζοντας την παράδοσή του σε μας. Μετά από μια δυο ώρες όταν έφτασε η είδηση ότι σταμάτησαν το άτομο, εμείς φύγαμε αμέσως από το Διοικητήριο του Συντάγματος. Μαζί με τον άτομο (Κουτλού Ανταλί) ήταν και ένα κορίτσι 15 ετών, όταν είδαμε ότι το άτομο μεταφέρθηκε στο σύνταγμα και περιβαλλόταν από τους στρατιώτες, επιστρέψαμε στο γραφείο του Διοικητή του Συντάγματος. Εκεί τον διοικητή του συντάγματος λέγοντάς του ‘εγώ σου είπα μήπως κάτι τέτοιο;’ Επιστρέψαμε πίσω στο Τμήμα Πολιτικής Άμυνας και την επόμενη μέρα στην Τουρκία, ωστόσο ο Κορκούτ μου είπε ‘Αττίλα εδώ θα έρθουμε’. 

Ωστόσο ο Αττίλα Πέκερ αναφέρει ότι αργότερα όταν συναντήθηκαν ξανά του είπε γελώντας ‘Αττίλα εμείς την δουλειά στην Κύπρο την τελειώσαμε, το ξέρεις;’

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021 - 12:47

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.