Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τις επικρίσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Γραπτή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Επειδή η μνήμη του ΑΚΕΛ δεν του επιτρέπει να θυμάται, θέλουμε να του υπενθυμίσουμε πως το πραγματικό κοινωνικό κράτος καθιερώθηκε επί ημερών διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και όχι επί ημερών της χρεοκοπίας που μας οδήγησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Δεν είναι το ΑΚΕΛ, αλλά ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που προχώρησε στις μεγαλύτερες ριζοσπαστικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την εισαγωγή του ΓΕΣΥ και του ΕΕΕ, και ανάμεσα σε πολλά άλλα, την επαναφορά των επιδομάτων πολύτεκνης μάνας, την αναγνώριση και επέκταση της άδειας μητρότητας και της άδειας πατρότητας.

Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που αναγνώρισε τα εκ μητρογονίας δικαιώματα των προσφύγων. Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που μείωσε την ανεργία από το 16% που κληροδότησε από το ΑΚΕΛ, στο 6,5%, και που κατήργησε τα κοινωνικά παντοπωλεία, δημιούργησε πλεονάσματα, έφερε ισχυρή ανάπτυξη και επανέφερε την Κύπρο στις διεθνείς αγορές με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο, γεγονότα που μας επέτρεψαν να στηρίξουμε, με ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην Ευρώπη, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και την οικονομία κατά την πανδημία. Και είναι, βεβαίως, και πάλι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που καθιέρωσε την κατώτατη σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας, για να περιοριστούμε στα ελάχιστα.

Όσον αφορά τους ψευδείς ισχυρισμούς για τη μη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με βάση τις ίδιες τις ευρωπαϊκές αρχές, η Κύπρος απορρόφησε το σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, σύμφωνα και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς καμία παρέκκλιση ή παρατήρηση για τη διαχείριση τους.

Αυτό από μόνο του απαντά και στους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν θα υλοποιηθεί.

Είναι, συνεπώς, η θέση μας πως, αντί λαϊκισμού και διαστρέβλωσης, θα ήταν καλύτερα το ΑΚΕΛ να έκανε αυτοκριτική, επιτέλους, για το τι επέφερε στον τόπο μας κατά την πενταετία της διακυβέρνησης του.

Γραπτή απάντηση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ

Η αμετροέπεια του Προέδρου του ΔΗΚΟ έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ενώ το Γραφείο του διαφήμιζε, μέσω ξένων συνεργατών του, πολιτογραφήσεις έναντι 900 χιλιάδων ευρώ, κατηγορεί την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για διαφθορά λόγω επενδυτικού προγράμματος.

Ενώ ζητούσε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επίσπευση της εξέτασης 700 αιτήσεων για διαβατήρια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης από την πανδημία, κατηγορεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι διέσυρε τη χώρα λόγω του επενδυτικού προγράμματος.

Κατηγορεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι τάχα δεν λαμβάνει υπόψη προτάσεις που υποβάλλει, ενώ την ίδια ώρα καταψηφίζει, για να ικανοποιήσει το ΑΚΕΛ και να γίνει αρεστός σε αυτό, το μοναδικό εργαλείο για εφαρμογή οποιασδήποτε πρότασης, δηλαδή τον προϋπολογισμό του κράτους, και καταψηφίζει, επίσης, νομοσχέδια για δανεισμό σε επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις.

Ο κυπριακός λαός γνωρίζει, βλέπει και κρίνει.

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικεντρώνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης της επόμενης μέρας, ώστε να μπει στην αγορά προς όφελος εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών ποσό ύψους 4,4 δις, και προχωρώντας προς αυτό τον σκοπό με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία, οι πολίτες και η χώρα.

Το κρίσιμο ερώτημα για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο το οποίο δεν απάντησε είναι εάν στη νέα Βουλή, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα συντασσόμενος με τα συμφέροντα του λαού ή αν θα ακολουθήσει τον δρόμο που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, αυτόν, δηλαδή, του λαϊκισμού και της άρνησης, συνεργαζόμενο μάλιστα με το ΑΚΕΛ, αντιπολιτευόμενος στην ουσία τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2021 - 13:58

Πηγή: Αssociated Press

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Έντονη πολιτική διεργασία από πλευράς Λευκωσίας για να πεισθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει την τριμερή στη Νέα Υόρκη
21:03
Πελόζι για Τραμπ: Ο «ακατανόμαστος» θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024
20:46
Την Ευρωπαϊκή Αρχή ετοιμότητας και αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:28
ΠτΔ:Άνοιξε ο δρόμος για μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος
20:18
Νεκρή εντοπίστηκε η 70χρονη που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο
20:01
Ένας θάνατος και 124 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:48
Το «πράσινο πάσο» υποχρεωτικό στην Ιταλία από τις 15 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους
19:36
Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V για μη τήρηση προδιαγραφών σε εργοστάσιο παραγωγής
19:17
Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού
18:54
Σε νέα ώρα μετάδοσης η εκπομπή «EU4U» ξανά στις οθόνες σας την Τρίτη 28/9
18:42
Κινδυνεύει το Ολυμπιακό Κίνημα στην Κύπρο υπό την προεδρία του Γιώργου Χρυσοστόμου
18:38
Yπουργείο Υγείας:Ενημέρωση του συνολικού αριθμού των ασθενών που απεβίωσαν με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19
18:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand