Όλα έτοιμα στην Πάφο για τις εκλογές 30ης Μαΐου διαπίστωσε σύσκεψη υπό την Επαρχο

Τις τελευταίες λεπτομέρειες συζήτησε η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Επαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου σε  σύσκεψη  που πραγματοποίησε στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων και της Αστυνομίας. 

Σε δηλώσεις της  η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου ανέφερε πως στην επαρχία Πάφου τα εκλογικά κέντρα θα στελεχώνουν 600 άτομα προεδρεύοντες και βοηθοί και επιπλέον αστυνομικός για κάθε εκλογικό κέντρο.

Επεσήμανε πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα λειτουργήσουν 134 εκλογικά κέντρα για τον πληθυσμό και 1 κέντρο για τους Λατίνους Μαρωνίτες, που θα στεγάζεται στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου (Σύνολο 135), ενώ θα εξεταστεί, όπως είπε, εάν θα χρειαστεί να λειτουργήσει κινητή κάλπη για όσους θα είναι σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού και αυτό λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται καθημερινά. 

Η τελική απόφαση, επεσήμανε, θα ληφθεί την Παρασκευή μετά τις 18:00 ανάλογα με τις αιτήσεις που θα γίνουν στην πλατφόρμα που έχει ετοιμασθεί για κρούσματα και νοσούντες.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση, όπως είπε, διεξάγεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας και έχουν ληφθεί μέτρα υγειονομικής προστασίας τόσο των ψηφοφόρων όσο και των εργαζομένων στα εκλογικά κέντρα, με τοποθέτηση πλαστικών ασφαλείας και απολυμάνσεις των χώρων ακόμη και των στυλό, που θα χρησιμοποιούνται.

Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει στο Α’ Λύκειο. Είναι εγγεγραμμένοι 667 εκλογείς των κατεχόμενων επαρχιών. Το μικρότερο κέντρο όχι μόνο στην Πάφο, αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο είναι αυτό στο χωριό Κέδαρες με 35 εκλογείς. 

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Πάφο, είπε η κ. Λάμπρου, είναι 52,086 εκ των οποίων οι 44,611 είναι αυτόχθονες και οι 7,475 είναι ψηφοφόροι των επαρχιών Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας εκ των οποίων οι εκτοπισμένοι Λευκωσίας 3.287, οι εκτοπισμένοι Κερύνειας είναι 1.142 και οι εκτοπισμένοι Αμμόχωστου, που κατοικούν στην Πάφο, είναι 3.046.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε ακόμη πως οι διαφημιστικές πινακίδες των υποψηφίων και των κομμάτων πρέπει να αφαιρεθούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής διότι διαφορετικά θα ληφθούν, όπως είπε, δικαστικά μέτρα. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Εφόρου εκλογών Πάφου τα κομματικά αποτελέσματα στην επαρχία θα ξεκαθαρίσουν γύρω στις 9 το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές των συνδυασμών θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Στην Πάφο, όπως και στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες, θα γίνει η ανακήρυξη όσων βουλευτών εκλεγούν κατά την πρώτη κατανομή. Όσοι εκλεγούν στη δεύτερη και τρίτη κατανομή η ανακήρυξη θα γίνει την επόμενη μέρα στη Λευκωσία, συμπλήρωσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2021 - 12:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Μια θέση για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος πωλήθηκε για 28 εκ δολάρια
16:47
Κ.Μητσοτάκης: Nα ενισχύσουμε τους θεσμούς για να διαχειριστούμε μελλοντικές απειλές
16:29
Ανακοινώθηκαν από την Τουρκία οι δρόμοι που θα κατασκευάσει στα κατεχόμενα
16:22
Λάρνακα:Εντοπισμός απομιμήσεων επώνυμων ειδών ένδυσης σε υποστατικό
16:15
Μη παραδοχή 50χρονου σε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στην Πάφο
16:04
Ερντογάν: Η αναβίωση του διαλόγου με την Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα την ευημερία και την επίλυση ζητημάτων
16:00
Μητσοτάκης και Ράμα συμφώνησαν να διαπραγματευτούν για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών τους
15:44
Συνελήφθη 31χρονος για την υπόθεση εμπρησμού στο Υπουργείο Υγείας
15:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand