Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να εντοπίζεται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 790 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 37.498 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι εδώ 449.858 θανάτους επί συνόλου 16 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη -πίσω μόνο από τις ΗΠΑ- και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 48 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 703 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 221.695 νεκρούς επί συνόλου 2.397.307 μολύνσεων. Ωστόσο, η μεξικανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υποτιμημένος: δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα υπέδειξαν τον Μάρτιο ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους καταγεγραμμένους.

Πάντως, οι αριθμοί των θανάτων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες (50 και 48) είναι οι χαμηλότεροι από τον Απρίλιο του 2020. Η υποχώρηση του αριθμού τους ακολουθεί τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού συνεχίζεται με ταχύτερο ρυθμό.

Ο Μεξικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρδ, ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι στη χώρα του θα αρχίσουν σύντομα δοκιμές τρίτης φάσης των υποψηφίων εμβολίων της Sanofi (Γαλλία) και της Walvax (Κίνα).

Νωρίτερα, δόθηκε έγκριση από τον εποπτικό φορέα COFEPRIS για την έναρξη της δοκιμής του προϊόντος της Sanofi, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεϊνης, διευκρίνισε ο κ. Εμπράρδ.

Η Walvax, το υποψήφιο εμβόλιο της οποίας χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή των Moderna και Pfizer/BioNTech, θέλει να δοκιμαστεί το προϊόν της σε 6.000 εθελοντές. Το μεξικανικό υποψήφιο εμβόλιο, που βαφτίστηκε Patria ("Πατρίδα") θα εισέλθει σύντομα στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, είπε ακόμη ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας.

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.155 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 13 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 890 νεκρούς επί συνόλου 134.208 μολύνσεων, κατά τα στοιχεία του Υπουργείου. Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει επίκεντρο της επιδημίας, με 607 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον δείκτη επίπτωσης να μειώνεται στα 441,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αντιμέτωπο με δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας διεξάγει τις τελευταίες εβδομάδες εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Στο μεταξύ, χθες στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 2.490 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 110 ασθενείς έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις 5 Οκτωβρίου του 2020.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας χθες, σε σχέση με την προχθεσινή ημέρα βρίσκονταν 28 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 211 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, χθες στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία (401 περιστατικά) με πρωτεύουσα τη Νάπολη, η Σικελία (378) και η Εμίλια Ρομάνια (315) με κύρια πόλη την Μπολόνια. Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία οι μολύνσεις COVID-19 είναι 4.194.672, με 125.335 θανάτους.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2021 - 08:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.