Ερντογάν: Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται όπως ένα καρκινικό κύτταρο

Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται γρήγορα όπως ένα καρκινικό κύτταρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος προέβλεψε ότι η ισλαμοφοβία θα συνεχιστεί προσθέτοντας ότι “πρέπει να αναπτύξουμε νέες πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις ενάντια στο κίνημα της ισλαμοφοβίας το οποίο γίνεται συνεχώς ισχυρότερο στην πολιτική αρένα”.

Σε ομιλία του σε συμπόσιο με θέμα “Ισλάμ και Ισλαμοφοβία”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι ο φόβος για το Ισλάμ αλλά καθαρά το μίσος για το Ισλάμ. “Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται γρήγορα όπως ένα καρκινικό κύτταρο. Με τις καταστροφές των Σταυροφόρων που πραγματοποιήθηκαν με το όνειρο της κατάκτησης της Ανατολίας και της Ιερουσαλήμ άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Η Δύση διατήρησε το μίσος της εναντίον των κοινωνιών της Ανατολής τις οποίες ενσάρκωναν οι Τούρκοι υπό την ονομασία Ανατολία. Και το τελευταίο παράδειγμα είναι η ανύψωση της σημαίας του τρομοκράτη Ισραήλ στο Πρωθυπουργικό κτίριο της Αυστρίας, καθότι μπορεί να καταλάβει κανείς που είναι δυνατόν να φτάσει. Αυτή η προσέγγιση επειδή είχε θρησκευτικό και ρατσιστικό περιεχόμενο δεν πέτυχε μια ευρεία βάση. Στην πρόσφατη ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα πόνου που προκάλεσε το μίσος για το Ισλάμ, από τις σφαγές στη Βοσνία, έως τις τραγωδίες στο Τουρκεστάν και στην Παλαιστίνη”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η στρατηγική ‘δαιμονοποίησης των μουσουλμάνων’ που ξεκίνησε από την αμερικανική κυβέρνηση έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε μια λειτουργία που πυροδότησε τον ιό της ισλαμοφοβίας που υπήρχε ήδη στην πολιτιστική δομή πολλών κοινωνιών. “Οι δυτικές χώρες οι οποίες είναι αντιμέτωπες με την δημοκρατική απειλή λόγω των μειωμένων ποσοστών αύξησης του πληθυσμού, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης με φασιστικές ρητορικές. Οι επιθέσεις εναντιον των ιερών βιβλίων μας και των συμβόλων που εκφράζουν τις θρησκευτικές προτιμήσεις χρηματοδοτούνται από τα ίδια τα κράτη. Οι στατιστικές δείχνουν τις σοβαρές διαστάσεις του προβλήματος. Το ποσοστό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις αυξήθηκε κατά 700% τα τελευταία 5 χρόνια. Το ποσοστό αυτό στην Δύση είναι 250%. Περισσότερα από 15 χιλιάδες ποσοστά ισλαμοφοβίας έχουν αναφερθεί σε ΜΚΟ”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι δημόσιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση όλων των πολιτών τους έχουν σχεδόν εισέλθει σε έναν αγώνα ενάντια στο Ισλάμ, προσθέτοντας ότι σε όλη την ιστορία, από την Ισπανία μέχρι την Γερμανία με το όνειδος του αντισημιτισμού τώρα οι Δυτικές χώρες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση με γρήγορη ταχύτητα. “Εκείνοι που έχουν τοποθετήσει σε μια ειδική παρένθεση την εβραϊκή γενοκτονία με το δικό τους τρόπο, έχουν θέσει στον στόχο τους τους μουσουλμάνους”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει τις δικές τις κοινωνίες εδώ και αιώνες χρησιμοποιώντας τους διανοούμενους και προβάλλοντας τον φόβο των Τούρκων που ταυτίζονται με το Ισλάμ. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κρύψει τα προβλήματα που προκαλούνται από την πολιτική ακαταστασία της. Η μερική συνέχιση αυτής της προσέγγισης στη σύγχρονη περίοδο δείχνει ότι οι εσωτερικές μάχες συνεχίζονται βαθιά μέσα στη μνήμη. Οι εξελίξεις στον κόσμο κινούνται σε μια κατεύθυνση που θα αυξήσει περαιτέρω την προστασία του οικονομικού πλούτου που διαθέτει η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η ισλαμοφοβία θα συνεχιστεί. Πρέπει να αναπτύξουμε νέες πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις ενάντια στο κίνημα της ισλαμοφοβίας το οποίο γίνεται συνεχώς ισχυρότερο στην πολιτική αρένα. Πρέπει να εξηγήσουμε στον καθένα από τα 7,6 δις ανθρώπους ότι η ισλαμοφοβία και όχι το Ισλάμ αποτελεί παγκόσμια απειλή. Φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτός δεν είναι εύκολος δρόμος”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Mάχη με τις φλόγες στην Ασγάτα
19:25
Τατάρ: Επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο αν γίνει αποδεκτό ‘ίσο διεθνές στάτους’
18:46
Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών
18:41
Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
18:23
Η Ουγγαρία έμεινε όρθια απέναντι στη Γαλλία και μπορεί να ελπίζει
18:14
Βραζιλία-κορονοϊός : Μια "ανάσα" από τους 500.000 θανάτους από την Covid-19 η χώρα
18:14
Μπιτς-βόλει: Στους «16» του πανελληνίου πρωταθήματος οι Σιαπάνης και Σαββίδης
17:57
Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιράν
17:37
Κορονοϊός: 394 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 20 νέοι θάνατοι
17:34
Νέες χαλαρώσεις για εστίαση
16:26
Τα σημεία για rapid test την Κυριακή 19/6
16:07
Ο Απόλλωνας συμφώνησε με τον Αμίν Καμάς
15:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand