Ερντογάν: Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται όπως ένα καρκινικό κύτταρο

Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται γρήγορα όπως ένα καρκινικό κύτταρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος προέβλεψε ότι η ισλαμοφοβία θα συνεχιστεί προσθέτοντας ότι “πρέπει να αναπτύξουμε νέες πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις ενάντια στο κίνημα της ισλαμοφοβίας το οποίο γίνεται συνεχώς ισχυρότερο στην πολιτική αρένα”.

Σε ομιλία του σε συμπόσιο με θέμα “Ισλάμ και Ισλαμοφοβία”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι ο φόβος για το Ισλάμ αλλά καθαρά το μίσος για το Ισλάμ. “Το μίσος για το Ισλάμ εξαπλώνεται γρήγορα όπως ένα καρκινικό κύτταρο. Με τις καταστροφές των Σταυροφόρων που πραγματοποιήθηκαν με το όνειρο της κατάκτησης της Ανατολίας και της Ιερουσαλήμ άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Η Δύση διατήρησε το μίσος της εναντίον των κοινωνιών της Ανατολής τις οποίες ενσάρκωναν οι Τούρκοι υπό την ονομασία Ανατολία. Και το τελευταίο παράδειγμα είναι η ανύψωση της σημαίας του τρομοκράτη Ισραήλ στο Πρωθυπουργικό κτίριο της Αυστρίας, καθότι μπορεί να καταλάβει κανείς που είναι δυνατόν να φτάσει. Αυτή η προσέγγιση επειδή είχε θρησκευτικό και ρατσιστικό περιεχόμενο δεν πέτυχε μια ευρεία βάση. Στην πρόσφατη ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα πόνου που προκάλεσε το μίσος για το Ισλάμ, από τις σφαγές στη Βοσνία, έως τις τραγωδίες στο Τουρκεστάν και στην Παλαιστίνη”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η στρατηγική ‘δαιμονοποίησης των μουσουλμάνων’ που ξεκίνησε από την αμερικανική κυβέρνηση έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε μια λειτουργία που πυροδότησε τον ιό της ισλαμοφοβίας που υπήρχε ήδη στην πολιτιστική δομή πολλών κοινωνιών. “Οι δυτικές χώρες οι οποίες είναι αντιμέτωπες με την δημοκρατική απειλή λόγω των μειωμένων ποσοστών αύξησης του πληθυσμού, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης με φασιστικές ρητορικές. Οι επιθέσεις εναντιον των ιερών βιβλίων μας και των συμβόλων που εκφράζουν τις θρησκευτικές προτιμήσεις χρηματοδοτούνται από τα ίδια τα κράτη. Οι στατιστικές δείχνουν τις σοβαρές διαστάσεις του προβλήματος. Το ποσοστό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις αυξήθηκε κατά 700% τα τελευταία 5 χρόνια. Το ποσοστό αυτό στην Δύση είναι 250%. Περισσότερα από 15 χιλιάδες ποσοστά ισλαμοφοβίας έχουν αναφερθεί σε ΜΚΟ”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι δημόσιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση όλων των πολιτών τους έχουν σχεδόν εισέλθει σε έναν αγώνα ενάντια στο Ισλάμ, προσθέτοντας ότι σε όλη την ιστορία, από την Ισπανία μέχρι την Γερμανία με το όνειδος του αντισημιτισμού τώρα οι Δυτικές χώρες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση με γρήγορη ταχύτητα. “Εκείνοι που έχουν τοποθετήσει σε μια ειδική παρένθεση την εβραϊκή γενοκτονία με το δικό τους τρόπο, έχουν θέσει στον στόχο τους τους μουσουλμάνους”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει τις δικές τις κοινωνίες εδώ και αιώνες χρησιμοποιώντας τους διανοούμενους και προβάλλοντας τον φόβο των Τούρκων που ταυτίζονται με το Ισλάμ. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κρύψει τα προβλήματα που προκαλούνται από την πολιτική ακαταστασία της. Η μερική συνέχιση αυτής της προσέγγισης στη σύγχρονη περίοδο δείχνει ότι οι εσωτερικές μάχες συνεχίζονται βαθιά μέσα στη μνήμη. Οι εξελίξεις στον κόσμο κινούνται σε μια κατεύθυνση που θα αυξήσει περαιτέρω την προστασία του οικονομικού πλούτου που διαθέτει η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η ισλαμοφοβία θα συνεχιστεί. Πρέπει να αναπτύξουμε νέες πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις ενάντια στο κίνημα της ισλαμοφοβίας το οποίο γίνεται συνεχώς ισχυρότερο στην πολιτική αρένα. Πρέπει να εξηγήσουμε στον καθένα από τα 7,6 δις ανθρώπους ότι η ισλαμοφοβία και όχι το Ισλάμ αποτελεί παγκόσμια απειλή. Φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτός δεν είναι εύκολος δρόμος”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Επεισοδιακή σύλληψη δύο ατόμων, 26 και 27 χρόνων, χθες βράδυ στη Λεμεσό, στην οδό Αγίας Φυλάξεως
10:56
Ο φετινός Αύγουστος ο χειρότερος μήνας σε απώλειες ζωών εξαιτίας του κορωνοϊού
10:46
Σήμερα η ανακοίνωση των αντισταθμιστικών μέτρων για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
10:32
Περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Αφγανιστάν
10:26
Πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Οκτώβρη και στο Βέλγιο
10:00
Εικαστικό ημερολόγιο - Που να πάτε, τι να δείτε
09:31
Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αθηένου
09:29
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand