«Έχετε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε το Μινσκ στο πλήρωμα του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο Προτασέβιτς

Οι λευκορωσικές αρχές είπαν στο πλήρωμα της πτήσης της Ryanair πως το αεροπλάνο ήταν παγιδευμένο και τους «συνέστησαν» να προσγειωθούν στο Μινσκ, σύμφωνα με την καταγραφή των συνομιλιών ανάμεσα στον πιλότο και τον πύργο ελέγχου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Έχουμε πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες που λένε πως μια βόμβα βρίσκεται στο αεροπλάνο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί πάνω από το Βίλνιους», αναφέρεται σ' αυτή την καταγραφή στα αγγλικά που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση αερομεταφορών του λευκορωσικού υπουργείου Μεταφορών.

«Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το μήνυμα;», απαντά ο πιλότος και οι συνομιλητές του του επιβεβαιώνουν την ίδια πληροφορία.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο ελεγκτής διευκρινίζει πως η ειδοποίηση για την παρουσία βόμβας εστάλη «με email» και πως η πληροφορία αυτή έχει κοινοποιηθεί σε «πολλά αεροδρόμια».

Σε ανακοίνωσή του, το λευκορωσικό υπουργείο Μεταφορών επανέλαβε σήμερα πως πρόκειται για ένα email στο οποίο αναφέρεται πως προέρχεται από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και πως η βόμβα θα εκραγεί πάνω από το Βίλνιους, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να υποστηρίζει το Ισραήλ.

Η καταγραφή της συνομιλίας με τον πύργο ελέγχου καταδεικνύει πως ο πύργος ελέγχου ήταν αυτός που συνέστησε επίμονα να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Μινσκ.

Όταν ο πιλότος ρώτησε από πού προέρχεται η «σύσταση», ο πύργος απάντησε «είναι οι δικές μας συστάσεις».

Οι λευκορωσικές αρχές κατηγορούνται ότι έκαναν πειρατεία σ' αυτή την επιβατική πτήση, που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, κάνοντάς τη να προσγειωθεί στο Μινσκ για να μπορέσουν να συλλάβουν τον διαφωνούντα Ρομάν Προτασέβιτς, έναν 26χρονο αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.