Ο Δήμαρχος Πάφου παρέλαβε τον τόμο με τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά

Τον τόμο με τα αποτελέσματα των ανασκαφών που διενεργεί το Γιαγκελόνιο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας στην Αρχαία Αγορά της Πάφου, παρέδωσε χτες Παρασκευή στον Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος η επικεφαλής της Αρχαιολογικής Αποστολής του πολωνικού πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ευδοξία Παπουτσή-Wladyka.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, ο τόμος περιλαμβάνει τα ευρήματα της περιόδου 2011, χρονιά που άρχισαν οι ανασκαφές στο συγκεκριμένο χώρο, μέχρι το 2015. Τα ευρήματα από το 2016 έως το 2020 προγραμματίζονται να εκδοθούν αργότερα.

Παραλαμβάνοντας τον τόμο, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την Καθηγήτρια Παπουτσή-Wladyka για το έργο που επιτελεί η πολωνική αρχαιολογική αποστολή στην Αρχαία Αγορά της Πάφου, φέροντας στο φως το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της πόλης μέσα από την πολυετή και κοπιώδη ανασκαφική της εργασία.

Ο κ. Φαίδωνος ανταποκρίθηκε επίσης στην παράκληση που διατύπωσε η Καθηγήτρια Ευδοξία Παπουτσή-Wladyka για στήριξη και συνδρομή του Δήμου στην πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και του Γιαγκελόνιου Πανεπιστημίου της Κρακοβίας για εξεύρεση κατάλληλου χώρου προκειμένου να στεγαστεί το Πολωνικό Ερευνητικό Κέντρο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του χρόνου στην Πάφο, καθώς οι δύο αρχαιολογικές αποστολές έχουν πλέον ενοποιηθεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Καθηγήτρια Παπουτσή-Wladyka ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Πάφου για την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει ο Δήμος στην Αρχαιολογική Αποστολή και τον διαβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και η Ομάδα της θα συνεχίσουν με ζήλο και ενθουσιασμό το ανασκαφικό τους έργο στην πόλη μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand