ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ΟΗΕ ανέφερε σήμερα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας «εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών» μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

«Βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία, τεμένη και σε άλλα μέρη εν μέσω μιας της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19 με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας», υπογράμμισε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

«Νοσοκομεία και πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης εξαρτώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, που θα εξαντληθούν την Κυριακή», πρόσθεσε.

Το Γραφείο τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό.

«Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Επανέλαβε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για άμεση αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί - οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021 - 22:00

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός των ημερών αναμένεται να καταθέσουν οι δύο μοναχοί
15:47
Κοροϊδία χαρακτήρισε την έναρξη τρίτης διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα ο Γιώργος Περδίκης
15:41
Πυρά Στεφάνου σε Κυβέρνηση για έρρευνες Ακάμα
15:28
Τον απολογισμό του πρώτου έτους στο Υπουργείο Εργασίας παρουσίασε ο Γιάννης Παναγιώτου
15:10
Κτήριο που ενοικιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει πιστοποιητικό έγκρισης
14:43
Στην Μπρουζ και τις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
14:25
Αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών
14:08
Υπουργός Γεωργίας: Αρχές Απριλίου τα έργα για την ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών στον Ακάμα (Βίντεο)
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.