Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύχθηκε αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή

O Έφορος Εκλογής Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ανακήρυξε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Εκλογή του Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Ο Έφορος Εκλογής κατά τη διάρκεια της τελετής ανάγνωσε τη γνωστοποίηση της ανακήρυξης, ως ακολούθως:

«Εκλογή Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων- Οι Περί Θρησκευτικών Ομάδων (Εκπροσώπησις) Νόμοι του 1970 έως 2011 σε συνδυασμό με τους Περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμους του 1979 έως 2021.

Ανακήρυξη Εκλογής Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων, άνευ ψηφοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο 8 των περί Θρησκευτικών Ομάδων (Εκπροσώπησις) Νόμων του 1970 έως 2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 26 των περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμων του 1979 έως 2021.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 8 των περί Θρησκευτικών Ομάδων (Εκπροσώπησις) Νόμων του 1970 έως 2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 26 των περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμων του 1979 έως 2021, προβλέπεται ότι, σε περίπτωση που κατά την ημέρα της υποβολής υποψηφιοτήτων και, αφού παρέλθει η προθεσμία για την υπόδειξη υποψηφίων και για την εξέταση και λήψη απόφασης πάνω στις ενστάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν, ένας μόνο υποψήφιος προτείνεται για εκλογή ως αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων, ο Έφορος Εκλογής ανακηρύσσει τον προτεινόμενο υποψήφιο ως εκλεγέντα αντιπρόσωπο της πιο πάνω Θρησκευτικής Ομάδας και φροντίζει για τη δημοσίευση του ονόματός του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Και επειδή, κατά την 12η Μαΐου, 2021, ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων και, αφού παρήλθε η προθεσμία για την υπόδειξη υποψηφίων και για την εξέταση και λήψη απόφασης πάνω σε ενστάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν, μόνο ο κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, έχει προταθεί ως υποψήφιος, για εκλογή ως αντιπρόσωπος της πιο πάνω Θρησκευτικής Ομάδας.       

Γι’ αυτό, εγώ, ο Κώστας Α. Κωνσταντίνου, Έφορος Εκλογής Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, ανακηρύσσω τον κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, ως εκλεγέντα αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων, το όνομα του οποίου δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

Μετά το πέρας της ανακήρυξης του Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων, ο  Έφορος ευχήθηκε στον κ. Μαχτεσιάν κάθε καλό στο έργο του λέγοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι πάντοτε στη διάθεση των εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων και θα προσφέρει τη στήριξή του στη Θρησκευτική Ομάδα των Αρμενίων, στους τομείς των αρμοδιοτήτων του.

Αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την Εκλογή του, ο Έφορος είπε ότι «η στενή συνεργασία που είχαμε ως Υπουργείο τα προηγούμενα χρόνια μαζί σας είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί».  

Σε δηλώσεις του από πλευράς του ο κ. Μαχτεσιάν ανάφερε ότι «με αίσθημα ευθύνης μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, έχω αποφασίσει να επαναδιεκδικήσω το αξίωμα του εκπροσώπου των Αρμενίων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το όραμά μου και η επιδίωξη μου για τα επόμενα χρόνια είναι να στηρίξουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα, να στηρίξουμε τις κοινοτικές μας οργανώσεις και να έχουν μια αγαστή συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κύπρου και τη Δημοκρατία της Αρμενίας».

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021 - 14:41

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ιρανικών MME
06:17
22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand