Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση (Βίντεο)

Οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για "σκοπιμότητες" λόγω της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης στα τέλη του μήνα.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Κυβέρνηση κατηγορείται για τη διαχείριση της πανδημίας στα πλαίσια μιας μηδενιστικής πολιτικής που υιοθετεί η αντιπολίτευση.

Οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης.

Από την αρχή της πανδημίας, η Κύπρος είναι η δεύτερη σε χαμηλό αριθμό θανάτων, με 37,6 θανάτους ανά 100 χιλιάδες άτομα.

Η Κύπρος είναι σήμερα η πρώτη χώρα σε διαγνωστικούς ελέγχους Covid-19.

Η Κύπρος είναι στην τρίτη θέση σε αριθμό εμβολιασμών στην ΕΕ, με 45 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα. Συνολικά έχουν γίνει 412.768 εμβολιασμοί και έχουν λάβει την πρώτη δόση 314.163 άτομα ποσοστό 42,5%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 34.9%.

Παράλληλα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 98.605 συμπολίτες μας, ποσοστό 13,3%.

Την τελευταία βδομάδα έχουμε μικρότερο από 1% ποσοστό θετικότητας που μας κατατάσσει στις πέντε καλύτερες χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Και όλα αυτά όταν η χώρα μας έχει τον λιγότερο χρόνο lockdown σε ολόκληρη την ΕΕ τόσο σε έκταση όσο και σε διάρκεια.

Mε εξαίρεση τις δύο βδομάδες της περιόδου του lockdown, οι τομείς της οικονομίας είναι ανοικτοί.

Διερωτάται κάποιος: τεκμηριώνεται με οποιονδήποτε τρόπο η μηδενιστική πολιτική και η αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση, του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση;

Είναι δυνατόν και ο πλέον κακόπιστος βλέποντας αυτά τα στοιχεία, να συμφωνήσει με τους ατεκμηρίωτους και αναληθείς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης;

Κατανοώ τις σκοπιμότητες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όμως την ίδια ώρα θέλω να δηλώσω πως ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός αποτελεί περιφρόνηση της ορθοκρισίας των πολιτών και τους μόνους που πλήττει είναι όσους μετέρχονται ανάλογες μεθόδους.

Πρέπει ακόμη να σημειώσω ότι ο καθένας από εμάς γνωρίζει ότι σε όλη αυτή την περίοδο η Πολιτεία ενίσχυσε οικονομικά πέραν των 210 χιλιάδων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με ποσό που ξεπερνά το 1 δις 900 εκ. για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Μπορούμε να ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

RIKNEWS team

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021 - 17:41

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.