Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο

Ο καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης Χέντρικ Στρέεκ προειδοποιεί «να μην κηρυχθεί η κρίση του κορονοϊού λήξασα. Θα μπορούσαμε να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού το φθινόπωρο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μέχρι τότε για να βελτιστοποιήσουμε τις δομές και τις διαδικασίες για την αντιμετώπισή του», δήλωσε στο περιοδικό Fοcus.

Ο 43χρονος καθηγητής θεωρεί ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα είδος “ πανδημικού συμβουλίου” σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας. Σε μια τέτοια διεπιστημονική επιτροπή θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο εκτός από τους γιατρούς, τους οικονομολόγους, τους κοινωνιολόγους και και άλλοι ειδήμονες. Αντ 'αυτών, σήμερα η κοινή γνώμη αντλεί πληροφορίες από κακόφωνες πηγές»....

Ο Στρέεκ ζήτησε επίσης «να ληφθεί επιτέλους στα σοβαρά η ψηφιοποίηση των υγειονομικών αρχών, αλλά και η επέκταση των υποδομών της περίθαλψης: Πρέπει να κάνουμε τα επαγγέλματα αυτά πιο ελκυστικά, να βελτιώσουμε τους μισθούς τους και να βελτιστοποιήσουμε την εκπαίδευση. Στους τομείς αυτούς θα επενδύονταν με τον καλύτερο τρόπο τα όποια δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, για μελλοντικές πανδημίες, θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη μέτρηση, δηλαδή δείκτες με τους οποίους να μετράμε τη συχνότητα των κρουσμάτων. Οι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται και ο δείκτης θετικότητας των επτά ημερών δεν αρκούν», τόνισε.

Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε επίσης τη δυσπιστία του για την άποψη ότι σύντομα θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. «Είχαμε μόλις την περίπτωση ενός εμβολιασμένου γιατρού που εμφάνισε υψηλό ιικό φορτίο στο λαιμό και μόλυνε την οικογένειά του. Ίσως αυτές οι περιτπώσεις να είναι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά πρέπει να τις ερευνήσουμε».

Tέλος, ερωτηθείς για την επάρκεια των εμβολίων, απάντησε :«Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον έλλειψη εμβολίων. Αντιθέτως: Έχουμε τέτοιες ποσότητες εμβολίων ώστε σύντομα θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν και πώς θα πρέπει να δωρίσουμε ή να πουλήσουμε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά».

Πηγή: Focus, ΑΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.