Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σάμπο στη Λεμεσό

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σάμπο και Combat Σάμπο. Μεταξύ 26 και 29 Μαΐου 2021, το «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους αθλητές της ηπείρου μας στο συγκεκριμένο άθλημα πολεμικών τεχνών, στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το νησί μας από την έναρξη της πανδημίας.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση βρίσκονται στην τελική ευθεία, με τεράστια έμφαση από τους διοργανωτές να δίνεται στο υγειονομικό κομμάτι και την τήρηση των αυστηρών μέτρων, με στόχο την προστασία όλων των συμμετεχόντων και του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες των αθλητών και συνοδών, έχουν κλειστεί δύο ξενοδοχεία της Λεμεσού αποκλειστικά για τη διοργάνωση, έτσι ώστε να αποτραπούν οι αχρείαστες επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων και των κατοίκων. Όλοι όσοι θα έρθουν στην Κύπρο, θα πληρούν τα κριτήρια για είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ θα υποβάλλονται σε COVID test, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με λεωφορεία της διοργάνωσης, με πληρότητα 50%, υπό τις απαιτήσεις του safe pass. Ασφαλώς, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική απ΄ όλους τους συμμετέχοντες, εκτός από τη στιγμή που αγωνίζονται στο τατάμι.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο κ. Μάριος Ανδρέου δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς, ως διοργανωτές, αλλά και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα, η επιτυχής διοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος, λόγω των περιορισμών που μας φέρνει η πανδημία. Γι΄ αυτό εργαζόμαστε σκληρά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για να καλύψουμε όλα τα απαιτούμενα και όλα να κυλήσουν ομαλά, αποδεικνύοντας και τη θετική συνεισφορά που μπορεί να έχει ο αθλητισμός, στο να βγούμε από αυτή την κρίση».

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάμπο Ανδρών-Γυναικών και Combat Σάμπο του 2021 θα διεξαχθεί το διήμερο 28 και 29 Μαΐου, ενώ στις 26 και 27 του μήνα, θα λάβουν χώρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και Εφήβων. Την Τρίτη 25 Μαΐου θα διεξαχθεί το ετήσιο ευρωπαϊκό κογκρέσο της FIAS.

Συνεργάτες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ). Χορηγός είναι η Uralchem Group.

Τι είναι το σάμπο

Το σάμπο είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, 118 χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του σάμπο βρίσκεται στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU. Τον Νοέμβριο του 2018 η ΔΟΕ παραχώρησε Ολυμπιακή αναγνώριση στο άθλημα, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το σπορ, στην προσπάθεια που κάνει για συμπερίληψη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021 - 10:33

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand