Ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας για τα rapid test σε αίθουσες πολλαπλής χρήσης σχολείων

Για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ενημέρωσε εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένους γονείς ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενημέρωση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τις Γραμματείες της ΟΛΤΕΚ και της ΟΕΛΜΕΚ και με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο κ. Προδρόμου εξήγησε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και στους οργανωμένους γονείς ότι έχει ληφθεί πρόνοια, σε συνεργασία με τις Σχολικές Εφορείες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού μόνο στους συγκεκριμένους χώρους, με την κατασκευή εξωτερικής προσωρινής περίφραξης, και για να υπάρχει στον χώρο ειδικό προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί πρόνοια, στην περίπτωση που θα λειτουργούν αυτά τα κέντρα δειγματοληψίας ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα σχολεία, η λειτουργία τους να αρχίζει μετά το πέρας των εξετάσεων.

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων συμφώνησαν με την ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και να συμβάλουν και τα σχολεία στη συλλογική προσπάθεια και προέβησαν σε αριθμό παρατηρήσεων προκειμένου να επηρεαστεί όσον το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία των σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη αυτές οι παρατηρήσεις και επισήμανε ότι γίνονται ήδη διευθετήσεις, ούτως ώστε αριθμός αιθουσών πολλαπλής χρήσης να αντικατασταθεί με άλλες αίθουσες που μπορεί να εξευρεθούν στην κοινότητα.

Ο κ. Προδρόμου με την ευκαιρία ενημέρωσε επίσης και συζήτησε θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Παγκύπριων Εξετάσεων και των Εξετάσεων Τετραμήνων στις άλλες τάξεις του Λυκείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand