Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 οι ενδιαφερόμενοι που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια για την περίοδο από την 1η Μαρτίου μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Αίτηση ΕΕΑ.3), στο Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Αίτηση ΕΕΑ.4) (απαραίτητη η υποβολή Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή), στο Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται από τον Τουρισμό (Αίτηση ΕΕΑ.10 ή ΕΕΑ.11) (απαραίτητη η υποβολή Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή) και στο Ειιδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων (Αίτηση ΕΕΑ.5) (για αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία «9» της παραγράφου 3(γ) των Όρων και Προϋποθέσεων της σχετικής Απόφασης απαραίτητη η υποβολή Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή).

Σημειώνεται ότι, για τα Ειδικά Σχέδια όπου είναι απαραίτητη μαζί με την σχετική αίτηση να υποβληθεί και Έκθεση Εγκεκριμένου Λογιστή, εκεί όπου δεν θα υποβάλλεται η Έκθεση, η αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Ταυτόχρονα, με την υποβολή της αίτησης τους για την υπό αναφορά περίοδο θα καταβληθεί και εφάπαξ χορηγία για επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους που ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά την περίοδο από την 1η μέχρι και την 15η Μαρτίου 2021 με βάση το σχετικό Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων Μαρτίου 2021.

Η εφάπαξ χορηγία θα δοθεί με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί η αίτηση και νοουμένου ότι οι επιχειρήσεις ασκούν οικονομικές δραστηριότητες σε Επισιτιστική βιομηχανία (εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μπυραρίες και παρόμοιες επιχειρήσεις), σε Σχολές χορού και γυμναστήρια, σε Οργανωτές συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων και σε Τέχνες του θεάματος περιλαμβανομένων των υποστηρικτικών τους δραστηριοτήτων.

Επίσης, θα δοθεί σε επιχειρήσεις σε πάρκα αναψυχής και άλλα θεματικά πάρκα και παιδότοποι, άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε θέατρα και κινηματογράφους, σε φωτογράφους, σε οδηγούς ταξί και συνδεόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις.

Πληροφόρηση για τα Σχέδια βρίσκεται στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.