Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη

23 σημεία δειγματοληψίας στη Λεμεσό,12 στη Λάρνακα, 6 στην Αμμόχωστο και 5 στην Πάφο


Σε 23 αυξήθηκαν σήμερα τα σημεία δειγματοληψίας της Λεμεσού

Με 23 δειγματοληπτικά σημεία σήμερα, Τετάρτη, η πόλη και επαρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ελέγχου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Με διευρυμένο ωράριο, από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 7.30 μ.μ, θα λειτουργήσουν τα δειγματοληπτικά σημεία στην πλατεία «Γρηγόρη Αυξεντίου» (Διοικητήριο), στην εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Κάψαλο, στο χώρο στάθμευσης αρτοποιείου «Sigma» στον Κάψαλο και στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι.

Από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. θα λειτουργεί δειγματοληπτικό σημείο στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα (καλυμμένος χώρος στάθμευσης παρά τον κυκλικό κόμβο) ενώ από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ., δειγματοληψίες θα γίνονται στο χώρο στάθμευσης του πανεπιστημίου Frederick (παρά την εκκλησία Αγ.Γεωργίου Χαβούζας) και στο Τσίρειο Στάδιο (δυτική πλευρά – κύρια είσοδος). 

Δειγματοληψίες θα γίνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμίκλινης και στο Κοινοτικό Ιατρείο Επισκοπής από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ.

Τα περισσότερα δειγματοληπτικά σημεία της Λεμεσού θα λειτουργήσουν από τις 8.30 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.,  και συγκεκριμένα, στην εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος, στο κλειστό στάδιο «Απόλλων» στον Άγιο Αντώνιο, στο κτίριο ΤΕΠΑΚ «Ανδρέας Θεμιστοκλέους», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσα Γειτονιάς, στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κ.Πολεμίδια, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμιδιών, στην πλατεία «Ειρήνης» μπροστά από Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου, στο Κέντρο Παραγωγικότητας στη Λινόπετρα, στο ξενοδοχείο Atlantica Oasis, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης του Δήμου Γερμασόγειας (πρώην ταβέρνα «Σκάρος»), στο κοινοτικό στάδιο Ερήμης και στην εκκλησία Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας στην Αγία Φύλα.

Δειγματοληπτικά σημεία θα λειτουργήσουν μεταξύ 9.00 π.μ. με 6.00 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό και από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ, στο εμπορικό κέντρο πρώην «Ορφανίδης» στα Κ.Πολεμίδια.

Δώδεκα σημεία για rapid tests την Τετάρτη στη Λάρνακα, έξι στην Αμμόχωστο

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για κορωνοϊό με rapid tests αντιγόνου των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στη πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν δώδεκα σημεία δειγματοληψίας και έξι στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στην Λάρνακα σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν από τις 07.30 μέχρι τις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Κοντού», στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο Γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» περιοχή Αγιοι Ανάργυροι.

Σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν επίσης από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στη Δροσιά, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Συνοικισμού Μακαρίου (Οδός Αγίου Βασιλείου 5, στη περιοχή Καμάρες), στα Κατηχητικά Σχολεία Αραδίππου (Λεωφόρος 1ης Απριλίου 11),  στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου, στην Αθλητική Ενωση Μαρωνίου, στο Κοινοτικό Ιατρείο Κόρνου και στο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου (στεγασμένος χώρος στάθμευσης).

Στην επαρχία Αμμοχώστου σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργούν από τις 07.30 μέχρι στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου, στο χώρο στάθμευσης του φούρνου «Ζορμπάς» (παρά τον κυκλικό κόμβο Κάππαρη) στο Παραλίμνι και στην εκκλησία Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα.

Ακόμα από τις 08.30 μέχρι τις 18.00 θα λειτουργούν σημεία δειγματοληψίας στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, στα Εθνικόφρονα Σωματεία Λιοπετρίου και στη Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου.

Πέντε μονάδες για rapid test την Τετάρτη στην Πάφο

Πέντε μονάδες δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test θα λειτουργήσουν σήμερα στην Πάφο εκ των οποίων κάποιες εξ αυτών θα εργάζονται με δύο συνεργεία . 

Για την Τετάρτη, 12 Μαΐου, οι μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στις ακόλουθες τοποθεσίες όπως στην Πλατεία Δημαρχείου, Πάφος 7.30 π.μ.-7.30 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, Πάφος (Οδός Γρίβα Διγενή) 7.30 π.μ.-7.30 μ.μ. και στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», Πάφος (Δυτική Κερκίδα, Πύλη Α1, πρώην Παφιακό Στάδιο) 7.30 π.μ.-7.30 μ.μ.

Επίσης στην Πλατεία «Βρύση των Πεγειώτισσων», Πέγεια 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. Ταυτότητα, Άδεια Οδήγησης, Διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Εξάλλου στην Πάφο  χτες έγιναν 5,820 τεστ, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν 5 θετικά, ποσοστό θετικότητας 0,09%.

Στο μεταξύ στο  ΓΝ Πάφου βρίσκονται 16 ασθενείς,  εκ των οποίων οι 14 στον Θάλαμο COVID και 2 στη Μονάδα Αυξημένες Φροντίδας .

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2021 - 08:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.