Κάτω από αυστηρά Πρωτόκολλα θα διεξαχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές, δηλώνει ο Γενικός Έφορος (Βίντεο)

Κάτω από αυστηρά υγειονομικά Πρωτόκολλα θα λειτουργήσουν όσοι θα εργάζονται κατά τη φετινή εκλογική διαδικασία, ενώ το προσωπικό που θα στελεχώσει τις κινητές κάλπες έχει επιλεχθεί να είναι εμβολιασμένο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου κατά την δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων. Σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με το ΑΚΕΛ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως το ζήτημα δεν είναι αρμοδιότητα του ιδίου αλλά θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στη δήλωση του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου είπε ότι σήμερα υποβλήθηκαν συνολικά 659 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 651 αφορούν κομματικούς συνδυασμούς και οκτώ είναι μεμονωμένες υποψηφιότητες.

Υποβλήθηκαν κομματικοί συνδυασμοί, από τα ακόλουθα πολιτικά κόμματα, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά): ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ), ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020-, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.), ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ, ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ, ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ.

Αναλυτικά, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας υποβλήθηκαν συνολικά 244 υποψηφιότητες, 241 από 15 κομματικούς συνδυασμούς, καθώς και τρεις μεμονωμένους υποψηφίους.

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 20 υποψηφιότητες.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 16 υποψηφιότητες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 20 υποψηφιότητες

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 4 υποψηφιότητες

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020 - 15 υποψηφιότητες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 20 υποψηφιότητες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 20 υποψηφιότητες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ20

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.)20

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 10 υποψηφιότητες

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 20 υποψηφιότητες

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 20 υποψηφιότητες

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 8 υποψηφιότητες

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 14 υποψηφιότητες

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 14 υποψηφιότητες

Οι τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι είναι: Ανδρέας Μαρδαπήττας, Χρύσανθος Χρίστου, Χρυσάνθου Σπύρος.

Στη Λεμεσό, όπως είπε ο Εφορος Εκλογής, υποβλήθηκαν συνολικά 141 υποψηφιότητες, 138 από 15 κομματικούς συνδυασμούς, καθώς και τρεις μεμονωμένες υποψηφιότητες.

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 12 υποψηφιότητες

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 12

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 3

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020- 6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 12

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) 12

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 10

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 12

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 12

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 6

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 3

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 4

Οι τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι είναι: Πουργουρίδης Ευάγγελος, Σπάρος Φοίβος και Χριστοδούλου Χριστόδουλος.

Στην Αμμόχωστο υποβλήθηκαν συνολικά 128 υποψηφιότητες, 127 από 15 κομματικούς συνδυασμούς, καθώς και μια μεμονωμένη υποψηφιότητα.

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 11 υποψηφιότητες

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 11

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 10

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020- 5

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 11

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) 11

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 8

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 11

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 11

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 2

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 4

Ο μεμονωμένος υποψήφιος είναι ο Τσαγγάρη Φλώρος.

Στη Λάρνακα, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου υποβλήθηκαν συνολικά 68 υποψηφιότητες, 67 από 15 κομματικούς συνδυασμούς, καθώς και μια μεμονωμένη υποψηφιότητα.

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 6 υποψηφιότητες

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 6

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020- 4

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 6

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) 6

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 3

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 6

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 6

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 3

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 3

Μεμονωμένος υποψήφιος στην Επαρχία είναι ο Θεμιστοκλέους Αβραάμ.

Στην Πάφο, υποβλήθηκαν συνολικά 45 υποψηφιότητες από 14 κομματικούς συνδυασμούς, ως ακολούθως:

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 4

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 2

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 4

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020- 3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 4

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 4

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 4

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) 4

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 3

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 4

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 4

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 1

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 3

Στην Κερύνεια υποβλήθηκαν συνολικά 33 υποψηφιότητες από 15 κομματικούς συνδυασμούς, ως ακολούθως:

ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ) 3

ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ 2

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 3

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1

ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020- 1

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 3

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.) 3

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ 2

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3

ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ 3

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 1

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 1

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 1

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε στη συνέχεια πως δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές έχουν 557.589 εκλογείς, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τις Βουλευτικές Εκλογές 2016 ανερχόταν στις 542.915.

O αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, κατά εκλογική περιφέρεια, έχει ως ακολούθως:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 196.194

ΛΕΜΕΣΟΣ 115.002

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 114.194

ΛΑΡΝΑΚΑ 58.333

ΠΑΦΟΣ 45.050

ΚΕΡΥΝΕΙΑ 28.816

ΣΥΝΟΛΟ 557.589

Στους πιο πάνω αριθμούς περιλαμβάνονται και 712 Τουρκοκύπριοι, είπε ο κ. Κωνσταντίνου ενώ διευκρίνισε πως δικαίωμα ψήφου έχουν και 50 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας και 197 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, που δεν περιλαμβάνονται στους πιο πάνω αριθμούς.

Στο πλαίσιο των προσεχών βουλευτικών εκλογών θα λειτουργήσουν συνολικά 1.160 εκλογικά κέντρα, τα οποία κατανέμονται ως ακολούθως:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 429

ΛΕΜΕΣΟΣ 341

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 54

ΛΑΡΝΑΚΑ 192

ΠΑΦΟΣ 134

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 10

ΣΥΝΟΛΟ 1.160

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως θα λειτουργήσει επίσης αριθμός κινητών καλπών για να δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν σε ψηφοφόρους που θα βρίσκονται τη μέρα των εκλογών σε περιορισμό λόγω ασθένειας από κορονοϊό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζεται για κάθε σενάριο, και σημείωσε πως πρόκειται για πρωτόγνωρες συνθήκες. Η εκτίμηση, όπως είπε, είναι η λειτουργία περίπου 200 εκλογικών κινητών κέντρων παγκύπρια.

«Εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον μέγιστο αριθμό που θα προκύψει, ο ακριβής όμως αυτός αριθμός θα προκύψει με το τέλος της εγγραφής στον κατάλογο την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 18:00», είπε, προσθέτοντας ότι η έναρξη της εγγραφής στον κατάλογο που θα εξυπηρετηθούν με κινητή κάλπη θα γίνει την 17η του μήνα.

Ολες οι λεπτομέρειες και σχετικές οδηγίες, ανέφερε, θα δοθούν στη συνέχεια στη δημοσιότητας και πρόσθεσε πως μαζί με το Υπουργείου Υγείας έχει εκπονηθεί σειρά πρωτοκόλλων για την κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τις εκλογές έτσι ώστε η διαδικασία να είναι ασφαλής για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ψηφοφόρους.

Πέραν των πιο πάνω εκλογικών κέντρων υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν συνολικά άλλα 16 εκλογικά κέντρα για την εκλογή των Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών και Λατίνων. Διευκρινίζεται ότι αριθμός των κέντρων αυτών θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας της 24ωρης προθεσμίας υποβολής τυχόν ενστάσεων.

Σε σχέση με τις υποψηφιότητες για την εκλογή Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι παραλήφθηκαν έξι υποψηφιότητες.

Θρησκευτική Ομάδα Μαρωνιτών

  1. ΜΟΥΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
  2. ΝΑΚΟΥΖΗ ΠΕΤΡΟΣ

Θρησκευτική Ομάδα Αρμενίων

  1. ΜΑΧΤΕΣΙΑΝ ΒΑΡΤΚΕΣ

Θρησκευτική Ομάδα Λατίνων

  1. ΜΑΝΤΟΒΑΝΗ ΑΝΤΩΝΕΛΛΑ
  2. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  3. ΦΑΧΟΥΡΗ ΗΛΙΑΝΑ

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, σημείωσε, προκύπτει ότι δεν διεξαχθούν εκλογές για Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων και, στην περίπτωση που δεν προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή, μετά τη λήξη της 24ωρης προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, ο κ. Μαχτεσιάν Βαρτκές θα εκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το όνομα του ΑΚΕΛ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως είναι δεσμευμένος να τηρήσει τη νομοθεσία όπως αυτή ερμηνεύεται από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Αν προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στη συνέχεια και με βάση την καθοδήγηση από τον Γενικό Εισαγγελέα θα λειτουργήσουμε ανάλογα. Το ΑΚΕΛ, σημείωσε, έχει κατέλθει στις εκλογές, έχει υποβάλει υποψηφιότητες με εκλογικό συνδυασμό με συγκεκριμένο όνομα που συμπίπτει με το όνομα με το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων,και σημείωσε πως για αυτά τα θέματα δεν έχει αρμοδιότητα ο Γενικός Έφορος, ο οποίος είναι μακριά από αυτές τις διαδικασίες, αλλά είναι θέματα που θα χειριστεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, είπε πως αυτά είναι έτοιμα και τα οποία παραλήφθηκαν χτες από το Υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια, τα Πρωτόκολλα αυτά θα διανεμηθούν σε όσους είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση τους, δηλαδή τους παράγοντες στην εκλογική διαδικασία.

Όσον αφορά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ανταπεξέλθουν στο συντομότερο δυνατό διάστημα, και ζήτησε να πιστωθούν με το δεδομένο ότι ενεργούν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Τόσο η διαδικασία της ψηφοφορίας όσο και αυτή της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, όπως είπε, θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένα Πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων.

Σε σχέση με τους εργαζομένους στις εκλογές, είπε πως δόθηκε σε όλους η δυνατότητα να εμβολιαστούν, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Στα κινητά εκλογικά κέντρα όλο το προσωπικό θα είναι εμβολιασμένο. Το υπόλοιπο προσωπικό που θα βρίσκεται εντός των αιθουσών που θα γίνεται η ψηφοφορία θα λειτουργήσει κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα, οι περισσότεροι είναι ήδη εμβολιασμένοι ενώ αυτοί που δεν είναι θα πρέπει να φέρουν τεστ 24 ωρών

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2021 - 16:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.