Αυξημένος ο αριθμός οδικών συγκρούσεων με μοτοσικλετιστές, λέει η Γιολίτη

Το τελευταίο διάστημα ήταν αυξημένος ο αριθμός οδικών συγκρούσεων με μοτοσικλετιστές, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη, σημειώνοντας ότι από τον Γενάρη του 2021 μέχρι σήμερα είχαμε, δυστυχώς, 8 θανάτους οδηγών, οι 6 μοτοσικλετιστές, ενώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο είχαμε 13 νεκρούς, ο ένας μοτοσικλετιστής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, η κ. Γιολίτη ανέφερε ότι η αύξηση της ασφάλειας για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα.

Η σημερινή συνεδρία, σημείωσε, είχε σκοπό να αξιολογηθούν όλες οι εισηγήσεις και δράσεις, που έχουν καταγραφεί, μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και τους οργανωμένους μοτοσικλετιστές.

Είπε ότι στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας για τη δεκαετία που διανύουμε, περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός δράσεων, των οποίων η υλοποίηση έχει ήδη αρχίσει.

«Σήμερα λήφθηκαν αποφάσεις για άμεσες παρεμβάσεις και τέθηκαν επίσης μέτρα με μακροχρόνιο ορίζοντα. Κυρίαρχο ρόλο στις δράσεις αυτές έχει η αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την απόκτηση μοτοσυκλέτας, η εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών, η αύξηση των ελέγχων από την Αστυνομία, η αναθεώρηση συγκεκριμένων ποινών και η καλλιέργεια ευαισθησίας των οδηγών αυτοκινήτων προς τους μοτοσικλετιστές», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ολιστική προσέγγιση που ακολουθείται πλέον για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, θα έχει θετικά αποτελέσματα με σημαντικότερο όλων τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων.

«Προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου θα ήθελα ξανά να απευθύνω έκκληση για προσοχή στους δρόμους ιδιαίτερα τώρα με το ξεκλείδωμα και την άρση των περιορισμών, αλλά και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να απευθυνθώ στους φίλους μοτοσικλετιστές, οι οποίοι είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες του οδικού δικτύου να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή. Μαγκιά δεν είναι η ταχύτητα, μαγκιά είναι η επιστροφή στο σπίτι σε αυτούς που μας περιμένουν», συμπλήρωσε.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2021 - 18:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand