Έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας να υποδεχθούν τους επισκέπτες

Έτοιμες είναι οι οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες για το 2021, μετά το άνοιγμα της Κύπρου από το lockdown και την ελεύθερη διακίνηση, χωρίς την αποστολή γραπτού μηνύματος, των πολιτών.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Φάνος Γεωργίου, Επόπτης Παραλιών του Δήμου Λάρνακας «με το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε χθες, αρχίσαμε τις εργασίες ούτως ώστε να ετοιμάσουμε τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου, δηλαδή Φοινικούδες, Μακένζη, Καστέλα και Φλαμίνγκο. Συγκεκριμένα άρχισε ο προγραμματισμός για τοποθέτηση των ομπρέλων και των κρεβατιών, προκειμένου με την έλευση των επισκεπτών να είναι όλα έτοιμα για να εξυπηρετηθούν και να απολαύσουν τη θάλασσα, τον ήλιο και το μπάνιο τους».

Πρόσθεσε ότι «βάση του πρωτοκόλλου του 2020, διατηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, δηλαδή οι ομπρέλες έχουν απόσταση η μία από την άλλη 4 μέτρα, τα κρεβατάκια είναι τοποθετημένα ανά δύο κάτω από την ομπρέλα και έχουν απόσταση πέραν του ενός μέτρου το κάθε ένα».

Όσον αφορά τις απολυμάνσεις, ο Επόπτης Παραλιών του Δήμου Λάρνακας είπε πως «κάθε μέρα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του Δήμου απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες αλλά και τις ομπρέλες. Επίσης όταν οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις ξαπλώστρες φύγουν, τότε οι υπάλληλοι τις απολυμαίνουν για να είναι έτοιμες για τα επόμενα άτομα που θα τις χρησιμοποιήσουν, ενώ απολύμανση γίνεται και στην παρουσία των λουομένων».  

Ερωτηθείς για τις τιμές για τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια, σημείωσε πως «αυτή έχει παραμείνει η ίδια όπως πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή 2.50 ευρώ για έκαστο αντικείμενο. Οι παραλίες του Δήμου Λάρνακας είναι ανοικτές από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα».

Ερωτηθείς για τους ναυαγοσώστες, ο κ. Γεωργίου είπε πως «υπάρχουν τρεις ναυαγοσωστικές μονάδες στη παραλία Μάκενζη και τρεις στη παραλία των Φοινικούδων. Οι ναυαγοσώστες που επανδρώνουν τις συγκεκριμένες μονάδες είναι έτοιμοι από νωρίς το πρωί να προσέχουν και να βοηθήσουν τον κάθε λουόμενο που θα επισκεφθεί τις παραλίες της Λάρνακας».

Κληθείς να αναφέρει τις διευκολύνσεις που υπάρχουν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας, ο Φάνος Γεωργίου είπε πως «έχουν τοποθετηθεί διευκολύνσεις για όλα τα άτομα με τέτοια προβλήματα, κοντά στον Πύργο Ναυαγοσωστών και προσφέρονται δωρεάν».

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2021 - 10:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.