«Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες και ζητούν υπαγωγή της στην «πράσινη» λίστα

Οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Βρετανούς θα πρέπει να θεωρηθούν ασφαλείς και να υπαχθούν το συντομότερο δυνατό στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου, υποστηρίζουν παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν υπαχθεί στην «πορτοκαλί» κατηγορία επικινδυνότητας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον για τις αφίξεις στο Ην. Βασίλειο.

Φορείς του τουρισμού, ωστόσο, παραπέμπουν σε στοιχεία από το πρόγραμμα ελέγχων και ιχνηλάτησης του εθνικού συστήματος υγείας NHS που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν πως οι αφίξεις από την Ευρώπη δε συνιστούν σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 26 Μαρτίου με 22 Απριλίου λιγότεροι από τρεις εκ των 591 ταξιδιωτών από την Κύπρο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ποσοστό απειροελάχιστο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για αφίξεις από την Πορτογαλία, που είναι στην πράσινη λίστα, ήταν 0,6% και για τις «πορτοκαλί» Ελλάδα 0,8%, Ισπανία 0,7%, Γαλλία 0,8% και Ιταλία 0,4%. Ακόμα πιο χαμηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά θετικότητα για τις αφίξεις από Μάλτα και Κροατία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Γιόχαν Λούντγκρεν σχολίασε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει μόνο 12 χώρες και εδάφη στην πράσινη λίστα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής στις 17 Μαΐου δεν είναι δικαιολογημένη.

Όπως συμπλήρωσε, πέρα από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μεταφορά κρουσμάτων από την Ευρώπη είναι πολύ περιορισμένη, η πρόοδος των εμβολιασμών θα έπρεπε να σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που έχει από χθες συναντήσεις στο Λονδίνο με πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο» αναφορικά με την πανδημία και ότι τα πράγματα βελτιώνονται κάθε εβδομάδα.

Σημείωσε δε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση ως προς τα ελληνικά νησιά με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2021 - 14:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ανησυχεί για την αύξηση του δείκτη θετικότητας ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου
11:12
"Προσφορά 300 χιλιάδων για Φάμπι" - Ως αστείο εκλαμβάνουν το ποσό στην Ομόνοια
11:09
Στην Ιταλία παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από την 28η Ιουνίου
11:00
Κρίσιμο 48άωρο για Νταουσβίλι - ΑΠΟΕΛ (Τέθηκε εκτός πλάνων, αλλά εκκρεμεί το συμβόλαιο με την Ανόρθωση)
10:56
"Πέταξαν" στους τελικούς της Ανατολής οι Χοκς, 103-96 μέσα στη Φιλαδέλφεια
10:49
Τόκιο 2020: Δέκα χιλιάδες θεατές ή 50% της χωρητικότητας των σταδίων στους Ολυμπιακούς
10:46
Η Κολομβία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19
10:45
Κόπα Αμέρικα: Νίκη και κορυφή η Αργεντινή, έμειναν στο 1-1 η Χιλή με την Ουρουγουάη
10:43
Πρώτη Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαικής Ένωσης
10:39
Το απόλυτο Βελγίου - Ολλανδίας, οι μεγάλες προκρίσεις Δανίας και Αυστρίας και τα ζευγάρια στους "16"
10:27
Στον ανακριτή ο καθ΄ομολογίαν συζυγοκτόνος της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά
10:27
Συμπερίληψη ενδεικτικού κόστους υπηρεσιών υγείας στην ηλεκτρονική ενημέρωση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ΓεΣΥ
10:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand