Σε σημαντικές κατασχέσεις προέβη το Τμήμα Τελωνείων

Σε κατασχέσεις διαφόρων προϊόντων, μεταξύ των οποίων κάνναβης και καπνού, προέβη το Τμήμα Τελωνείων στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας που είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει.

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι μεταξύ 1ης και 30ης Απριλίου 2021 προχώρησε σε κατάσχεση 45.156 γραμμαρίων κάνναβης, 8.011 τεμαχίων τσιγάρων, 40.815 γραμμαρίων καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ) 7.160 τεμαχίων θερμαινόμενων τσιγάρων 19.840 γραμμαρίων καπνού για μάσημα.

Κατασχέθηκαν επίσης 371 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια κ.λπ.) και ρευστά διαθέσιμα ύψους € 51.950 ευρώ, τα οποία οι κάτοχοι τους παρέλειψαν να δηλώσουν, ως όφειλαν, κατά την αναχώρησή τους από τη Δημοκρατία.

Το Τμήμα Τελωνείων κατίσχυε και 1.170 λίτρα χρωματισμένου πετρελαίου, με μειωμένο συντελεστή φορολογίας, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων του Τμήματος και της Κινητής Μονάδας Ελέγχου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Κατασχέθηκαν, επίσης, 10 οχήματα, εκ των οποίων τα 5 λόγω παράνομης χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου με μειωμένο συντελεστή φορολογίας, 3 για παράβαση των όρων προσωρινής απαλλαγής καταβολής δασμών και φόρων και 2 για παράνομη μεταφορά αφορολόγητων καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην κατοχή του Τμήματος Τελωνείων περιήλθαν και διάφορα είδη που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς όπως προστατευτικές μάσκες, διόπτρες, φάρμακα, σπόροι, ηλεκτρονικές συσκευές, συσκευές περιποίησης σώματος και προσώπου, ανιχνευτές συχνοτήτων, παιχνίδια, ακουστικά, σύρματα, φορτιστές, ηλεκτρονικά τσιγάρα υγρό και εξαρτήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι «οι πλείστες των πιο πάνω υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2021 - 14:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.