O Ανδρέας Μαυρογιάννης ενημέρωσε Πρέσβεις στη Λευκωσία για Γενεύη

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενημέρωσε τη Δευτέρα, Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο για τα τεκταινόμενα κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη και τις θέσεις της ε/κ πλευράς για εξεύρεση λύσης εντός των πλαισίων που καθορίζονται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την εντολή που έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απορρίπτοντας την τουρκική αξίωση για λύση δυο κρατών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε για το τι διαμείφθηκε κατά την άτυπη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 -29 Απριλίου στη Γενεύη, για τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις και προαπαιτούμενα και παρουσίασε την αξιολόγηση της ε/κ πλευράς, τις θέσεις της και τις εκτιμήσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το παρών τους στην ενημέρωση έδωσαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, γύρω στους είκοσι πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ, των κρατών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και μη μονίμων μελών του ΣΑ που έχουν πρεσβεία στην Κύπρο, όπως η Ινδία.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη ενημέρωση προέβη το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Πόρτο.

Εξάλλου ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώνει σήμερα για τα αποτελέσματα της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2021 - 17:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.