Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» υπέρ της ΔΔΟ

Τη στήριξή της στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας εκφράζει σε επιστολή της προς τον ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας», εκφράζοντας, παράλληλα, λύπη γιατί η άτυπη συνάντηση στη Γενεύη δεν απέφερε αποτέλεσμα και ζητώντας από τον κ. Γκουτέρες να εντείνει τις προσπάθειές του για μια συμφωνία άμεσα που θα οδηγήσει στη δημιουργία της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην επιστολή η πλατφόρμα γράφει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι έχει την πεποίθηση πως η πιο ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η φόρμουλα μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου στη βάση της πολιτικής ισότητας, διζωνική, δικοινοτική, με μια κυριαρχία, μία υπηκοότητα, μία διεθνή προσωπικότητα.

Η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» επισημαίνει πως η πρόταση που κατέθεσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη Γενεύη για δύο χωριστά κράτη έχει «έλλειψη σοβαρότητας και δημιουργικότητας» και «δεν γίνεται αποδεκτή από την τ/κ κοινότητα».

Αναφέρει επίσης ότι με παρέμβαση της Τουρκίας στη βούληση της τ/κ κοινότητας, εκλέγηκε ο Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία της και πως αυτός δεν εκπροσωπεί την πολιτική βούλησή της.

Προσθέτει ότι «η κοινότητά μας απορρίπτει σθεναρά την πρόταση για δύο χωριστά κράτη που δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ και τις συμφωνίες ίδρυσης της ΚΔ». Αυτή η πρόταση, προστίθεται, είναι το προϊόν της νοοτροπίας της θεωρίας «η μη λύση είναι λύση», καθιστώντας την τ/κ κοινότητα «πολιτικό όμηρο», κάτι που «μας έχει αφήσει αντιμέτωπους με τη διαδικασία αφανισμού της κοινότητάς μας και τη δημιουργία εμποδίων στο θέμα των ΜΟΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand