Αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου κουκουλώθηκε, λέει η υπ. Δικαιοσύνης

Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

«Ακούω και διαβάζω πολλά για την υπόθεση της κας Άντρης Ελευθερίου, δυστυχώς τα περισσότερα ανυπόστατα και επιζήμια για μελλοντικές υποθέσεις» αναφέρει η κ. Γιολίτη σε γραπτή της δήλωση.

Συμπληρώνει πως η Άντρη Ελευθερίου «πολύ καλά έκανε και προχώρησε στην καταγγελία και τη συγχαίρω ξανά. Βρήκε το σθένος και έσπασε τη σιωπή και έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, χωρίς δεύτερη σκέψη και πάλι θα ενθάρρυνα την κα Ελευθερίου να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως συνεχίζω να ενθαρρύνω και όλα τα άλλα θύματα και συνεχίζω να εκφράζω την αδιάλειπτη στήριξη της πολιτείας και εμένα προσωπικά».

Η Υπουργός λέει ακόμη πως επικοινώνησε με την κ. Ελευθερίου και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για άλλη μια φορά, προσθέτοντας πως «είναι με τη δική της συμβολή που καταφέραμε να σπάσουμε την ομερτά της σιωπής».

«Κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι η Σοφία Μπεκατώρου προέβη στη δική της καταγγελία, έστω και αν το αδίκημα είχε παραγραφεί στην Ελλάδα», λέει η κ. Γιολίτη.

«Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της κας Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη. Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι ξεχωριστή και με αυτό τον τρόπο εξετάζεται από την Αστυνομία. Ας υπερασπίσουμε το Κράτος Δικαίου και ας αφήσουμε του Θεσμούς του να λειτουργήσουν απερίσπαστα» συμπληρώνει.

Εξάλλου, σημειώνει πως η ίδια δεν εμπλέκεται στις αστυνομικές έρευνες, ούτε και στις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας «είναι υποχρέωση μου όμως να ενθαρρύνω τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες  και να παρέχω την απαραίτητη πολιτική στήριξη μέσω της προώθησης συγκεκριμένων νομοθετημάτων που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο δίχτυ προστασίας προς τα θύματα»

Εντός της ημέρας η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήγει η Υπουργός

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2021 - 12:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.