Αίγυπτος: «Η χαρά της Αναστάσεως να διώξει όλα τα σύννεφα της πανδημίας και να φέρει πάλι το χαμόγελο στα χείλη», ευχήθηκε ο πατριάρχης Θεόδωρος

Με ήχους της Αφρικής και κωδωνοκρουσίες, υποδέχτηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το πρώτο μήνυμα της Αναστάσεως, με τον πατριάρχη Θεόδωρο να ψάλλει το «Ανάστα ο Θεός...» στον ιστορικό ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Ήταν η στιγμή που Ελλάδα, Ορθοδοξία και Αφρική ένωναν τα συναισθήματα της Ανάστασης, με τους αφρικανούς ιεροσπουδαστές του ιεραποστολικού Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας» να κτυπούν τα αφρικανικά τύμπανα και να διαλαλούν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το γεγονός της Πρώτης Ανάστασης.

Και από το δεσποτικό της εκκλησίας, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τον πατριαρχικό επίτροπο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Ναυκράτιδος, Νάρκισσο και τον επίσκοπο Ταμιάθεως, Γερμανό, να δηλώνει για τη μεγάλη ημέρα της χριστιανοσύνης:

«Αδέλφια μου Έλληνες, από τον 'Αγιο Σάββα, από την Αλεξάνδρειά μας, θέλομε να σας στείλομε εμείς οι ολίγοι που μείναμε εδώ, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης. Το Χριστός αναστήνεται! Δίδει χαρά στις καρδιές μας, κουράγιο και ελπίδα. Αυτή η χαρά να είναι πάντα στη ζωή σας, να διώξει όλα τα σύννεφα της πανδημίας και να φέρει πάλι το χαμόγελο στα χείλη, την αγάπη στην καρδιά, την αισιοδοξία στο βλέμμα μας. Το Φως της Αναστάσεως ήρθε και δε θα σβήσει εις αιώνας αιώνων».

«Χρόνια πολλά! Καλό Πάσχα και ευλογημένα χρόνια προς όλους και εξαιρέτως στην Αφρική μας», ευχήθηκε ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος Θεόδωρος, κτυπώντας ο ίδιος χαρμόσυνα την καμπάνα του μοναστηριού, με τους ιερείς να προπορεύονται στο προαύλιο του ναού και τους παροίκους να τελούν το ελληνικό έθιμο με το ρίψιμο των κανατιών από το υπερώο της Ιεράς Μονής, στην ακολουθία όπου παραβρέθηκε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, Αλίκη Αντωνίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαΐου 2021 - 16:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
20:36
Μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων Covid στο ΗΒ - Ανησυχία στο Μάντσεστερ για την ινδική παραλλαγή
20:26
Αυστριακά ΜΜΕ: Από τις 14 Μαΐου τουρίστες από όλες τις χώρες της ΕΕ μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα
20:17
Ανόρθωση - Ενημέρωση για τα εισιτήρια του τελικού
19:57
Γερμανία : Η ΕΕ να προμηθευτεί εμβόλια διαφορετικής τεχνολογίας
19:55
Στ. Κυριακίδου: Θα επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού 70%, τα ΚΜ να προετοιμαστούν για πιστοποιητικό
19:35
Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Η ΕΕ πρέπει να δείξει στην Τουρκία ότι λειτουργεί ενωμένη
19:31
Στον Κουρτς το βραβείο για την "Ελευθερία των ΜΜΕ" - Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία
19:06
Μπ. Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα «κλιμακώσει» τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς
19:03
Χαλάρωση περιορισμών κατά Covid στη Σκωτία από τη Δευτέρα
18:40
Ελλάδα: Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά
18:26
Στα κέρδη επέστρεψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
18:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand