Την πίστη ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα ανοίξει η οικονομία, εξέφρασε ο ΠτΔ - Είχε συνάντηση με την επιδημιολογική ομάδα (Βίντεο)

Την πίστη ότι "θα είμαστε σε θέση περί το τέλος της Άνοιξης", να ανοίξει η οικονομία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με την επιδημιολογική ομάδα.

Κατά την συνάντηση ο ΠτΔ ευχαρίστησε τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας για την συμβολή τους στη διαχείριση της πανδημίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση, μετά την εφαρμογή των νέων χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων, αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε απευθυνομενος στα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας: "σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Υγείας, για αυτό και ένιωσα την ανάγκη πως θα έπρεπε να κάνω αρχή από όσους μέσα από τις συμβουλές, μέσα από την επιστημοσύνη τους μάς έχουν επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε μέχρι τώρα, με απόλυτη επιτυχία, τη διαχείριση της πανδημίας.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες, αλλά και την ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς όλους σας, διότι μέσα από τις ισορροπημένες προσεγγίσεις, την ψύχραιμη στάση σας, την εμπεριστατωμένη έκφραση απόψεων ως προς την ακαταλληλότητα των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κατορθώσει να λαμβάνει τα εύσημα της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Και τούτο όχι τυχαία, αφού η μικρή μας πατρίδα, με τα ελάχιστα τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση μέτρα, σε σχέση με άλλες χώρες είτε της Ευρώπης είτε αλλού, κατορθώνει να εμφανίζεται με δείκτες που όλους μπορεί να μας κάνουν περήφανους, αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο με το εμβολιαστικό πρόγραμμα - στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά αξιοποιείται πλήρως - όσο και με τις εξετάσεις, αλλά και το πιο σημαντικό είναι ότι παρουσιάζεται η Κύπρος, δεύτερη χώρα σε μειωμένο βαθμό θνησιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό πιστεύω είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που έγινε δυνατόν να επιτευχθεί ως αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που είχαμε, αλλά και των επιστημονικών σας εισηγήσεων που αποτελούσαν και τον καθοδηγητικό παράγοντα στη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων.

Πιστεύω πως μαζί, πολιτεία και επιστήμονες, έχουμε χαράξει μια πορεία και ευελπιστώ να είμαστε σε θέση περί το τέλος της Άνοιξης, να μπορούμε – αν δεν υπάρξουν τα απρόοπτα από πλευράς φαρμακευτικών εταιρειών – να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε την οικονομία, διασφαλιζοντας το ύψιστο που είναι η υγεία και η ζωή των συνανθρώπων μας, το σύστημα υγείας, αλλά και τη διάσωση της οικονομίας.

Αυτά είναι ίσως τα ελάχιστα που θα μπορούσε να πω, για αυτό σας παρακαλώ δεχθείτε για άλλη μια φορά τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου προς όλες και όλους σας, διότι ό,τι έγινε κατορθωτό αυτό  οφείλεται και στη δική σας πρώτιστα επιστημονική συμβουλή και συμβολή."

Υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα του υπουργείου Υγείας έχει ισχύ μέχρι και το τέλος του μήνα, ωστόσο το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου την εβδομάδα που προηγείται της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε να αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα για τυχόν αναπροσαρμογές των μέτρων που θα εφαρμοστούν το Πάσχα.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2021 - 11:48

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.