Τοποθετήσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων στο ΤΡΙΤΟ για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 22 ΠΕΠ

Τις πρώτες αντιδράσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, προκαλεί η δημοσιοποίηση της λίστας των 22 Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της λίστας αλλά η διαφάνεια και η πρόθεση να αποκαλύπτονται στους πολίτες τα πάντα, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε, ότι εκπλήσσεται που τα άτομα στη λίστα αμφισβητούν το ποσό, το οποίο ανέφερε δεν έχει σημασία.

Ο Μάριος Μαυρίδης είπε ότι πρέπει να διοριστεί ένας οίκος ο οποίος θα διερευνήσει όλα τα δάνεια των βουλευτών όχι μόνον των ατόμων στη λίστα και ότι θα έπρεπε οι ίδιοι οι βουλευτές να επιθυμούν να έχουν ένα πιστοποιητικό καθαρού μητρώου.

Δημοσιοποιείται για ακόμα μια φορά μια πρόχειρη, ελλιπής λίστα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επιβεβαιώνεται η επίτροπος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων η οποία γνωμάτευσε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από την έκθεση και η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα πυροδοτήσει ατέρμονες και ζημιογόνες συζητήσεις που δεν θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε αν, όταν έχει κανείς δάνειο αν είναι απατεώνας και αν, όταν γίνει αναδιάρθρωση με τους αποδεκτούς όρους θεωρείται κάποιος ότι δεν είναι καθαρός.

Μόνο τον λαϊκισμό και πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση της λίστας που περιλαμβάνει τα ονόματα 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τα οποία είχαν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στο Συνεργατισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι από τη λίστα απουσιάζουν στοιχεία, όπως το ποιο ήταν το αρχικό ποσό του δανείου και εάν υπήρξε ευνοϊκή διαγραφή μέρους ή του συνόλου του δανείου.

Σημείωσε ότι περιλαμβάνονται εταιρείες, αλλά δεν γνωστοποιούνται τα ονόματα των μετόχων για να καταδειχθεί εάν σε αυτά περιλαμβάνονται πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είχε ζητήσει όπως αρθεί το τραπεζικό απόρρητο όλων των βουλευτών, αλλά αυτή η θέση δεν υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιμέλεια-Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 09:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.