Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του συστήματος αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ρεαλιστικές συνθήκες, στο πλαίσιο της άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ 2021» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Η άσκηση, η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, διεξήχθη σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων περιλάμβανε εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και διαδικασίες ανάπτυξης των αντιαεροπορικών μονάδων, στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου όπλων και διαβίβασης πληροφοριών, εξάσκηση των ελεγκτών αεράμυνας στις διαδικασίες κάλυψης περιοχής ευθύνης και αποκάλυψης – διευκρίνησης ιχνών και τακτικού ελέγχου αεροσκαφών σε συνθήκες που προσομοιάζουν πραγματικές επιχειρήσεις.

Η ετήσια διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς. Ταυτόχρονα, στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα ότι η Κύπρος σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη και ευαίσθητη περιοχή με τη συνεργασία φίλων και γειτονικών χωρών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών.

Η Διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από τη Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας της αεράμυνας της Κύπρου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 18:27

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.