Σχεδόν 80 νεκροί από πλημμύρες στην Ινδονησία και στο Ανατολικό Τιμόρ

Τουλάχιστον εβδομήντα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ινδονησία και στο Ανατολικό Τιμόρ, δήλωσαν αξιωματούχοι

«Καταμετρήσαμε 55 νεκρούς, αλλά ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς έχουμε (άλλους) 42 ανθρώπους που παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι», δήλωσε στον Τύπο ο Ραντίτγια Τζατί, εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο Ανατολικό Τιμόρ, δήλωσε από την πλευρά του ο Ισμαέλ ντα Κόστα Μπάμπου, διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής στην πρωτεύουσα Ντίλι.

Αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις εξαιτίας των καταρρακτωδών στην περιοχή έσπειρα το χάος στα νησιά μεταξύ του Φλορές, στην Ινδονησία, και στο Ανατολικό Τιμόρ.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ταμιευτήρες νερού και να πλημμυρίσουν χιλιάδες σπίτια.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος, ειδικά την περίοδο των βροχών. Ωστόσο, υπερασπιστές του περιβάλλοντος υπογραμμίζουν ότι η αποψίλωση των δασών ευνοεί τις καταστροφές αυτού του είδους.

Τον Ιανουάριο 40 Ινδονήσιοι έχασαν τη ζωή τους όταν η πόλη Σουμεντάνγκ, στη δυτική Ιάβα, επλήγη από πλημμύρα.

Η ινδονησιακή εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών εκτιμά ότι 125 εκατομμύρια άνθρωποι -με άλλα λόγια σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας - ζει σε περιοχές που υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν από κατολισθήσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2021 - 10:13

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.