Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να τηρούν τα μέτρα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς να τηρήσουν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία προκειμένου να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Και τα δύο κοινοβούλια ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το λεγόμενο "φρένο έκτακτης ανάγκης", την τροπολογία στη Νομοθεσία περί προστασίας από μεταδιδόμενα νοσήματα, που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ευτύτερες εξουσίες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

"Είναι κάτι καινούριο στον αγώνα μας κατά της πανδημίας. Και είμαι πεπεισμένη ότι χρειαζόταν κατεπειγόντως", είπε η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της. "Εξυπηρετεί τον σκοπό, πρώτα να επιβραδύνουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά να το σταματήσουμε και τέλος να το αντιστρέψουμε", πρόσθεσε.

Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία δίνει αγώνα για να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι προσπάθειες περιπλέκονται από το πιο μεταδοτικό στέλεχος Β117 του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και τη σχετικά βραδεία έναρξη των εμβολιασμών.

Αν ο αριθμός των μολύνσεων μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα συστηματικά τεστ θα βοηθήσουν ώστε να επιτραπεί μια ελεγχόμενη χαλάρωση των περιορισμών, υποσχέθηκε η Μέρκελ.

"Και η εμβολιαστική εκστρατεία μας αποκτά ορμή. Είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Είμαι πεπεισμένη ότι αν καταφέρουμε τώρα να μειώσουμε τις μολύνσεις, σημαντικά και γρήγορα, θα μπορούμε να τις χαλαρώσουμε βήμα προς βήμα στο άμεσο μέλλον", συνέχισε.

 "Ας κάνουμε τώρα ότι είναι απαραίτητο, ξανά, και όλοι μαζί να επιδείξουμε ο ένας στον άλλον σεβασμό και υπευθυνότητα", κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2021 - 16:44

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.