Σωφρόνης : «Δεν είμαι οπαδός του Απόλλωνα, είμαι προπονητής, του αξίζει το πρωτάθλημα»

'' Είμαι προπονητής, δεν είμαι οπαδός, ο Απόλλωνας αξίζει το πρωτάθλημα'', υπογράμμισε χθες βράδυ στην εκπομπή χωρίς VAR της Cablenet, ο τέως προπονητής της ΑΕΚ, Σωφρόνης Αυγουστή. Ερωτηθείς κατά πόσον θα επέστρεφε στον Απόλλωνα, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική : '' Δε θα μου γίνει πρόταση τώρα από τον Απόλλωνα, άρα δεν θα απαντήσω στην ερώτηση."

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του :

Για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ: «Ξεκινήσαμε μαζί μια νέα προσπάθεια και εκτιμώ ότι σε χρόνο ρεκόρ η ΑΕΚ με είχε φωνάξει για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την ΑΕΚ γι΄ αυτό. Όταν πήγα στην ΑΕΚ ξέραμε ότι υπήρχαν κάποια θέματα. Η ομάδα ήταν τρεις βαθμούς από τη 10η θέση και τρεις βαθμούς από το να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Όλοι έβλεπαν πως δεν μπορούσε η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Στόχος ήταν να βγει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει τους στόχους της. Ανέλαβα Τρίτη και Τετάρτη παίζαμε με την ΑΕΛ στο κύπελλο. Είχαμε δύσκολο έργο και ανέλαβα την ευθύνη σε ένα δύσκολο σημείο. Χωρίς ρίσκο όμως δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα ως προπονητής από τον Απόλλωνα. Ξέρουμε ότι κάποια πράγματα δεν εκπληρώθηκαν. Έγινε πολλή προσπάθεια στην ΑΕΚ και προσπάθησαν όλοι να δώσουν το μάξιμουμ. Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο της Ευρώπης, αλλά εγώ θέλω να βλέπω όσο πιο ψηλά γίνεται. Μετά από συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν καλό και για τους δυο μας να ξεκινήσει η νέα χρονιά με το νέο τεχνικό διευθυντή που θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη για να χτίσει την ομάδα. Ήθελα πολύ να υλοποιήσω τον στόχο μου με την ΑΕΚ, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο».

Για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και τη γνωριμία του με τον Τσάβι Ρόκα: «Στην ΑΕΚ δεν την παίρνει άλλο να αλλάξει κι άλλους προπονητές. Πρέπει να βρει τον δρόμο της. Δεν γνωριζόμασταν με τον Τσάβι όταν ήρθε. Κι οι δύο έπρεπε να γνωριστούμε, να δει και αυτός τη δουλειά μου και να πάρει την απόφαση αν μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό της ΑΕΚ. ΑΕΚ δεν είναι ο Τσάβι, ο Σωφρόνης ή κάποιος άλλος. ΑΕΚ είναι η διοίκηση και ο κόσμος».

Για το αν έπαιξε ρόλο για τη φετινή κακή πορεία της ΑΕΚ η προετοιμασία του καλοκαιρού και ο προγραμματισμός: «Όταν δεν μπουν οι σωστές βάσεις από την προετοιμασία, σίγουρα θα τα βρεις μπροστά σου από την αρχή της χρονιάς. Κάθε χρόνο διεκδικούσε τους στόχους του ο Απόλλωνας. Είναι ξεκάθαρο φέτος, δεν μπορεί να το κρύψει κάποιος, πως οι ομάδες που διεκδικούν τους στόχους τους, είναι οι ομάδες που έκαναν σωστό προγραμματισμό και γι’ αυτό ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ έμειναν εκτός στόχων».

Για το ότι θεωρείται οπαδός του Απόλλωνα, λόγω της καριέρας του ως τερματοφύλακας, αλλά και ως προπονητής στη Λεμεσιανή ομάδα: «Είμαι προπονητής, δεν είμαι οπαδός. Έχω ξεκινήσει μία καριέρα ως προπονητής και αυτή ήταν η πρώτη έξοδος μου από τον Απόλλωνα. Πήγα στην ΑΕΚ και είδα πράγματα που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Είδα τα λάθη μου και θέλω να τα διορθώσω. Έκανα κι εγώ κάποια λάθη που ίσως δημιούργησαν κάποια θέματα. Λάθη που θα με βοηθήσουν στην πορεία. Για παράδειγμα, όπως έβαλε όρο η ΑΕΚ ότι θα ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιο μου αν βγούμε στην Ευρώπη, θα μπορούσα να βάλω όρο κι εγώ πως αν έρθει τεχνικός διευθυντής, σταματά η συνεργασία μας».

Για την επιστροφή του πέρσι στον Απόλλωνα: «Θεώρησαν κάποιοι ότι έκανα λάθος, αλλά δεν το μετανιώνω καθόλου. Έλεγαν ότι η ομάδα δεν θα έβγαινε στην Ευρώπη και οι ίδιοι οι παίκτες ήξεραν τον τρόπο λειτουργίας μου και καταφέραμε να βγούμε ξανά Ευρώπη. Ήταν και η πανδημία που δημιούργησε θέματα. Αρχίσαμε μία σωστή δουλειά από το καλοκαίρι και είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε η καλύτερη δουλειά μαζί μου στην προετοιμασία».

Για το νέο γήπεδο Λεμεσού: «Θα αυξηθεί ο κόσμος και η δυναμική του Απόλλωνα και της ΑΕΛ όταν θα πάνε στο νέο γήπεδο στο Κολόσσι, αφού το Τσίρειο δεν είναι έδρα».

Για τον Απόλλωνα: «Σωστά έπραξε η διοίκηση και δυνάμωσε την ομάδα του Ιανουάριο. Φυσικά και δεν θα με πειράξει αν ο Απόλλωνας κατακτήσει τον τίτλο. Πέρασα εξαιρετικές στιγμές με αρκετούς παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα και τους αξίζει το πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας αξίζει ένα πρωτάθλημα, αφού γίνεται σωστή δουλειά στην ομάδα».

Για τις διοικήσεις Καραπατάκη-Κίρζη: «Δίνουν πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, η κάθε μια με το δικό της τρόπο. Έχω περάσει πολλά με τον Απόλλωνα, αρκετά χρόνια με επιτυχίες. Αυτό ήθελα να κάνω και στην ΑΕΚ, όμως στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Για τις 14 ομάδες στο πρωτάθλημα: «Εγώ είμαι υπέρ των 14 ομάδων. Το διάστημα που θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη και θα χρειαστούν να παίξουν οι ομάδες για το επόμενο βήμα, θα είναι σημαντικό όταν επιστρέφουν στην Κύπρο, να μην έχουν να δίνουν ντέρμπι».

Για το αν έχει δεχθεί κάποια πρόταση και αν θα επιστρέψει στους πάγκους σύντομα: «Εγώ ξέρω τι θέλω. Θέλω να πάω σε μία ομάδα που θα έχω τον χρόνο για να γίνει ο προγραμματισμός και να προσαρμόσω το ρόστερ στον τρόπο που θέλω να αγωνίζεται η ομάδα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που υπάρχει είναι ξεκούραση».

Για την Εθνική Κύπρου: «Συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ της Εθνικής μας ομάδας. Φάνηκε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία».

Για τη μάχη του τίτλου: «Η ΑΕΛ δεν εξαρτάται από τα δικά της πόδια. Η Ομόνοια είναι τρεις βαθμούς μπροστά, ο Απόλλωνας πήρε σημαντικούς βαθμούς στις καθυστερήσεις με Ομόνοια και Ανόρθωση. Όποια ομάδα δεν κάνει λάθος, θα κατακτήσει τον τίτλο».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Φαβορί δεν υπάρχει στον τελικό Ανόρθωση-Ολυμπιακός. Γενικά, δεν υπάρχουν φαβορί σε τελικούς».

Για το αν θα επέστρεφε στον Απόλλωνα το καλοκαίρι αν του γίνει πρόταση: «Δεν θα μου γίνει πρόταση από τον Απόλλωνα, άρα δεν θα απαντήσω»!

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2021 - 10:04

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.