Ο ΕΜΑ ενέκρινε συστάσεις για αύξηση παραγωγής εμβολίων από Pfizer και Moderna

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε δύο σημαντικές συστάσεις για τη αύξηση της παραγωγής της BioNTech / Pfizer και Moderna στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο EMA ενέκρινε αύξηση του μεγέθους των παρτίδων και αύξηση της σχετικής διαδικασίας στο χώρο παρασκευής εμβολίων της Pfizer στο Puurs του Βελγίου. Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, εγκρίθηκε η αίτηση για αύξηση του μεγέθους παρτίδας του τελικού προϊόντος που κατασκευάστηκε στην τοποθεσία Puurs. Η απόφαση της EMA επιβεβαιώνει ότι η εγκατάσταση Puurs είναι ικανή να παράγει σταθερά εμβόλια υψηλής ποιότητας και επιτρέπει στην Pfizer / BioNTech να αυξήσει τη διαδικασία παραγωγής.

Οι αλλαγές που περιγράφονται θα συμπεριληφθούν στις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για αυτό το εμβόλιο στον ιστότοπο του EMA.

Επιπλέον η Επιτροπή CHMP του ΕΜΑ συνέστησε την έγκριση μιας νέας γραμμής πλήρωσης στον τόπο κατασκευής τελικών προϊόντων της Moderna για την ΕΕ στο Rovi της Ισπανίας. Η νέα σειρά θα επιτρέψει αύξηση των δραστηριοτήτων πλήρωσης τελικού προϊόντος, ώστε να συγχρονιστεί με τη διαδικασία αύξησης της δραστικής ουσίας στον ιστότοπο παρασκευής δραστικών ουσιών (Lonza, Visp) που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο EMA βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με όλους τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας των εμβολίων COVID-19 καθώς επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα για την προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ. Ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την υποστήριξη και την επιτάχυνση των αιτήσεων για προσθήκη νέων ιστότοπων ή αύξηση της ικανότητας των υπαρχόντων ιστότοπων για την παραγωγή εμβολίων COVID-19 υψηλής ποιότητας.

Aνταπόκριση: Θάνος Αθανασίου/Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2021 - 16:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.