Λιβύη: Ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε 130 μετανάστες - Εντοπίστηκαν 10 πτώματα

Περίπου δέκα πτώματα εντόπισε η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée στα ανοιχτά της Λιβύης, κοντά σε ένα φουσκωτό που μετέφερε σχεδόν 130 ανθρώπους και το οποίο είχε ζητήσει βοήθεια καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα, πλέοντας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η οργάνωση είχε ειδοποιηθεί την Τρίτη από το Alarm Phone, ένα δίκτυο εθελοντών που ενημερώνουν τις αρχές όταν μετανάστες διατρέχουν κίνδυνο στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τρία πλεούνα βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Λιβύης. Το πλοίο Ocean Viking της οργάνωση, που έχει τη βάση του στη Μασσαλία, καθώς και δύο εμπορικά σκάφη, πήγαν στη ζώνη αυτή, όπου επικρατούσαν δύσκολες συνθήκες, με κύματα ύψους έξι μέτρων.

Το ένα εμπορικό πλοίο εντόπισε αρχικά τρία πτώματα ενώ στη συνέχεια ένα σκάφος της Frontex βρήκε το αναποδογυρισμένο φουσκωτό.

«Από τη στιγμή που φτάσαμε στην περιοχή, σήμερα, δεν έχουμε βρει κανέναν επιζώντα, όμως είδαμε τουλάχιστον δέκα πτώματα κοντά στο ναυάγιο», ανέφερε η Λουίζα Αλμπέρα, η συντονίστρια των ερευνών διάσωσης του Ocean Viking.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφεραν ότι ανασύρθηκαν νεκροί 41 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας.

Το πλήρωμα του Ocean Viking διευκρίνισε ότι την Τετάρτη αναζήτησε, ανεπιτυχώς, ένα ξύλινο σκάφος που επίσης αντιμετώπιζε κίνδυνο και στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα.

Τουλάχιστον 290 μετανάστες έχουν πνιγεί από την 1η Ιανουαρίου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2021 - 06:12

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.