Telegraph: Διαθέσιμα ακόμα και τον άλλο μήνα τα εμβολιαστικά διαβατήρια για ταξιδιώτες από Βρετανία

«Διαβατήρια Covid» με τα οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να αποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα πιθανώς ακόμα και από τον επόμενο μήνα στη Βρετανία, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλείται ενημέρωση που φέρονται να έχουν λάβει από την κυβέρνηση Τζόνσον παράγοντες της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η εισαγωγή των «εμβολιαστικών διαβατηρίων» μέσα στο Μάιο θα έχει ως στόχο να μπορέσουν οι Βρετανοί να αξιοποιήσουν την απόφαση χωρών όπως η Κύπρος να υποδέχονται με λιγότερη ταλαιπωρία όσους επισκέπτες εμφανίζουν αποδεικτικό εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη άρσης των περιορισμών της πανδημίας που έχει παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση, η πρώτη πιθανή ημερομηνία για να επιτραπούν ξανά τα διεθνή ταξίδια αναψυχής είναι η 17η Μαΐου.

Ωστόσο, κατά την επιστροφή στη Βρετανία οι τουρίστες θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης να τίθενται σε απομόνωση κατ’ οίκον για διάστημα πέντε έως δέκα ημερών, όπως ορίζεται στο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που έχει προαναγγελθεί.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 θα μπορούσε να έχει είτε ψηφιακή είτε φυσική μορφή, με την Telegraph να σημειώνει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν τι είναι καλύτερο να γίνει εντός των στενών χρονικών περιθωρίων που απομένουν πριν από το καλοκαίρι.

Πάντως το πιστοποιητικό θα φέρει κυβερνητική βεβαίωση εμβολιασμού, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνεται χωρίς περιπλοκές δεκτό από τις αρχές άλλων χωρών.

Η σχετική ενημέρωση φέρεται να έγινε την Τετάρτη από κυβερνητικούς αξιωματούχους προς μέλη της Ομάδας Έκτακτης Δράσης της Τουριστικής Βιομηχανίας που έχει συγκροτηθεί στη Βρετανία για να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό για τον τομέα των ταξιδιών.

Κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης: «Στοχεύουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να αποδεικνύουν το καθεστώς εμβολιασμού τους όταν ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, για όποια χώρα το απαιτεί. Το νωρίτερο που θα γίνει αυτό είναι η 17η Μαΐου».

Η Telegraph επισημαίνει ότι η συζήτηση αφορούσε ένα βρετανικό σύστημα εμβολιαστικών διαβατηρίων προς χρήση από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το αντίστοιχο διεθνές σύστημα που προωθείται δεν αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 12:09

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand