Telegraph: Διαθέσιμα ακόμα και τον άλλο μήνα τα εμβολιαστικά διαβατήρια για ταξιδιώτες από Βρετανία

«Διαβατήρια Covid» με τα οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να αποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα πιθανώς ακόμα και από τον επόμενο μήνα στη Βρετανία, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλείται ενημέρωση που φέρονται να έχουν λάβει από την κυβέρνηση Τζόνσον παράγοντες της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η εισαγωγή των «εμβολιαστικών διαβατηρίων» μέσα στο Μάιο θα έχει ως στόχο να μπορέσουν οι Βρετανοί να αξιοποιήσουν την απόφαση χωρών όπως η Κύπρος να υποδέχονται με λιγότερη ταλαιπωρία όσους επισκέπτες εμφανίζουν αποδεικτικό εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη άρσης των περιορισμών της πανδημίας που έχει παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση, η πρώτη πιθανή ημερομηνία για να επιτραπούν ξανά τα διεθνή ταξίδια αναψυχής είναι η 17η Μαΐου.

Ωστόσο, κατά την επιστροφή στη Βρετανία οι τουρίστες θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης να τίθενται σε απομόνωση κατ’ οίκον για διάστημα πέντε έως δέκα ημερών, όπως ορίζεται στο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» που έχει προαναγγελθεί.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 θα μπορούσε να έχει είτε ψηφιακή είτε φυσική μορφή, με την Telegraph να σημειώνει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν τι είναι καλύτερο να γίνει εντός των στενών χρονικών περιθωρίων που απομένουν πριν από το καλοκαίρι.

Πάντως το πιστοποιητικό θα φέρει κυβερνητική βεβαίωση εμβολιασμού, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνεται χωρίς περιπλοκές δεκτό από τις αρχές άλλων χωρών.

Η σχετική ενημέρωση φέρεται να έγινε την Τετάρτη από κυβερνητικούς αξιωματούχους προς μέλη της Ομάδας Έκτακτης Δράσης της Τουριστικής Βιομηχανίας που έχει συγκροτηθεί στη Βρετανία για να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό για τον τομέα των ταξιδιών.

Κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης: «Στοχεύουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να αποδεικνύουν το καθεστώς εμβολιασμού τους όταν ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, για όποια χώρα το απαιτεί. Το νωρίτερο που θα γίνει αυτό είναι η 17η Μαΐου».

Η Telegraph επισημαίνει ότι η συζήτηση αφορούσε ένα βρετανικό σύστημα εμβολιαστικών διαβατηρίων προς χρήση από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το αντίστοιχο διεθνές σύστημα που προωθείται δεν αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 12:09

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Στ. Κυριακίδου: Θα επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού 70%, τα ΚΜ να προετοιμαστούν για πιστοποιητικό
19:35
Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Η ΕΕ πρέπει να δείξει στην Τουρκία ότι λειτουργεί ενωμένη
19:31
Στον Κουρτς το βραβείο για την "Ελευθερία των ΜΜΕ" - Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία
19:06
Μπ. Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα «κλιμακώσει» τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς
19:03
Χαλάρωση περιορισμών κατά Covid στη Σκωτία από τη Δευτέρα
18:40
Ελλάδα: Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά
18:26
Στα κέρδη επέστρεψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
18:21
Άφιξη πλοιαρίου με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Λάρνακας σήμερα το απόγευμα
18:05
Ελλάδα-Κορονοϊός: 3.197 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι, 732 οι διασωληνωμένοι
17:55
Βέλγιο: Δρομολογείται η χρήση «coronapass» για την πρόσβαση σε ευρείας κλίμακας εκδηλώσεις
17:39
Συνηθισμένο να γίνονται παρεμβάσεις για πολιτογραφήσεις είπε η Άννυ Σιακαλή στην Ερευνητική
17:32
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 11 Μαΐου 2021
17:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand