«Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» το μήνυμα εκστρατείας ΟΣΑΚ και Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση πανδημίας

Μέσα από ακουστικό και οπτικοακουστικό υλικό, ΟΣΑΚ και Υπουργείο Υγείας στέλνουν το μήνυμα «Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό». Η ΟΣΑΚ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας διαρκούς εκστρατείας, η οποία στόχο έχει τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι επιστήμονες ανά το παγκόσμιο, προειδοποιούν ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί μόνη της.

«Η εμπειρία των τελευταίων 14 μηνών, μας έχει δείξει ότι οι αυστηροί περιορισμοί, το καθολικό απαγορευτικό (lockdown), το κλείσιμο της οικονομίας και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι μέτρα, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούν να αποδώσουν. Η κόπωση όλων μας, οι ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις όλης αυτής της κατάστασης, οδηγούν, ενδεχομένως και δικαιολογημένα σε μη συμμόρφωση μας ακόμα και στα πιο απλά: φοράμε τη μάσκα μας, κρατάμε απόσταση, πλένουμε τα χέρια μας….εμβολιαζόμαστε. Σύνθημα της εκστρατείας μας «κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό»», προστίθεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι απλοί πολίτες όλων των ηλικιών αλλά και μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στέλνουν τα δικά τους «απλά» μηνύματα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και παράλληλα ενημερώνουν για τα απλά μέτρα προστασίας, δίνουν με ένα διαφορετικό «απλό» τρόπο πληροφορίες για διάφορα σημαντικά ζητήματα της πανδημίας όπως είναι ο εμβολιασμός, τα εμβόλια, τα επιστημονικά δεδομένα, οι εξελίξεις διεθνώς.

«Το «άνοιξε-κλείσε» της οικονομίας και ο εγκλεισμός, μας έχουν κουράσει όσο κι αν η εφαρμογή τους, είναι κάποτε επιβεβλημένη. Ο μοναδικός τρόπος να αναχαιτίσουμε την πανδημία, είναι να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς την δική του ατομική ευθύνη», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, «οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα αποδεικνύουν από την μια την κούραση όλων μας και από την άλλη την ανάγκη να θυμηθούμε κάποια βασικά πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μας βοηθήσουν να ζούμε σε μια υποφερτή κανονικότητα».

«Αυτός είναι και ο στόχος της εκστρατείας μας. Να αλλάξουμε το σενάριο της πανδημίας μέσα από την ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης», προστίθεται. Σημειώνεται ότι ο στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Αναφέρεται, τέλος, ότι «για να πετύχει όμως, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι. Πως; Κρατάμε απόσταση, φοράμε τη μάσκα μας, επιλέγουμε τις παρέες μας….είναι απλό».

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 21:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand