Η πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει την πρώτη επίσημη υποβολή σχεδίου αποκατάστασης και ανθεκτικότητας από κράτος μέλος

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν χαιρέτησε σήμερα την πρώτη επίσημη υποβολή σχεδίου αποκατάστασης και ανθεκτικότητας από κράτος μέλος, η οποία έγινε από την Πορτογαλία.

Η Πρόεδρος ζήτησε ταυτόχρονα από τα κράτη μέλη να επιταχύνουν την επικύρωσης της απόφασης περί ίδιων πόρων, ώστε να αρχίσει η συγκέντρωση των σχετικών κεφαλαίων. 

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος δήλωσε: "σε όλη την Ευρώπη, βλέπουμε να επιταχύνονται οι εκστρατείες εμβολιασμού. Παράλληλα, είναι πλέον πιο σημαντικό να ξεκινήσει το NextGenerationEU. Η οικονομική ανάκαμψη πρέπει να συμβαδίζει με μια βελτιωμένη κατάσταση υγείας στην περιοχή. Χαιρετίζω το σχέδιο αποκατάστασης και ανθεκτικότητας της Πορτογαλίας ως το πρώτο που υποβλήθηκε επίσημα. Η υποβολή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης στη διαδικασία εφαρμογής της Διευκόλυνσης Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας. Η Επιτροπή προσβλέπει στην αξιολόγηση του πορτογαλικού σχεδίου, το οποίο επικεντρώνεται στην ανθεκτικότητα, το κλίμα και τις ψηφιακές μεταβάσεις και περιλαμβάνει έργα σε όλους σχεδόν τους ευρωπαϊκούς τομείς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εντατικά με τα κράτη μέλη για να τους βοηθήσουμε να εκπονήσουν σχέδια υψηλής ποιότητας. Στόχος μας παραμένει να εγκρίνουμε όλα τα σχέδια μέχρι το καλοκαίρι". 

Το σχέδιο της Πορτογαλίας είναι το πρώτο σχέδιο που υποβλήθηκε επίσημα. Το σχέδιο καθορίζει τις μεταρρυθμίσεις και τα σχέδια δημόσιων επενδύσεων που η Πορτογαλία σκοπεύει να εφαρμόσει με την υποστήριξη του μηχανισμού ανάκτησης και ανθεκτικότητας (RRF). Το RRF είναι το βασικό μέσο του NextGenerationEU. Η Κομισιόν συνεχίζει να συνεργάζεται εντατικά με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για να τους βοηθήσει να εκπονήσουν σχέδια υψηλής ποιότητας.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 11:05

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand