Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Επέκταση μέτρων μέχρι 15 Μαΐου-Μικρές εξαιρέσεις για Πάσχα

Επέκταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού μέχρι τις 15 Μαΐου είναι το σενάριο που μελετά αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, εξετάζει το ενδεχόμενο μικρών εξαιρέσεων για συγκεκριμένες μέρες, μέσα στις γιορτές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδέχεται οι εξαιρέσεις αυτές να αφορούν στην ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς και στην Κυριακή του Πάσχα και συγκεκριμένα στην παράταση της κυκλοφορίας των πολιτών και στις συναθροίσεις σε οικίες.

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της παράτασης της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο, ώστε ο κόσμος να μπορεί να παραστεί στη λειτουργία της Αναστάσεως, καθώς επίσης και της συνάθροισης ατόμων σε σπίτια την Κυριακή του Πάσχα, με τον αριθμό να μην ξεπερνά τους δέκα.

Τις τελικές αποφάσεις, ωστόσο, αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, 22 Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά και η ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην Κυβέρνηση, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της λήψης έκτακτων και πιο αυστηρών μέτρων.

Εξάλλου, απόψε θα συνεδριάσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει την παρούσα επιδημιολογική εικόνα, ενώ θα θέσει επί τάπητος τις προτάσεις της, σχετικά με το επόμενο διάστημα.

Εκκλησιασμός κατά τη Μεγάλη εβδομάδα

Σε σχέση με την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι ίδιες πληροφορίες έχουν αποκλείσει για την ώρα το ενδεχόμενο της αύξησης του αριθμού ατόμων εντός των εκκλησιών, ωστόσο, αυτό ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες, εάν η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση.

Επιστροφή μαθητών

Στο μεταξύ, το θέμα της καθυστέρησης της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν προβλέπεται να τεθεί απόψε στο τραπέζι των Επιδημιολόγων, αφού μέχρι τότε μεσολαβούν πολλές μέρες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών θα ληφθούν μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση και ειδικότερα την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2021 - 13:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.