Δεκάδες έργα υποδομής και υπηρεσιών στα ορεινά με στόχο την αντιμετώπιση της αστυφιλίας

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ορεινές περιοχές αριθμεί πέραν των τριακοσίων δράσεων, με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση των έργων και πολιτικών που υλοποιούνται για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών δεν παραμένει στατική, αλλά συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα και δράσεις, όπως το νέο ολοκληρωμένο στεγαστικό σχέδιο και η παροχή πολεοδομικών κινήτρων για τις ορεινές περιοχές.

Παράλληλα επισήμανε πως ετοιμάζεται Νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τον καθορισμό των Ορεινών Περιοχών, μέσω της νομικής κατοχύρωσης του όρου «ορεινότητα».

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, θα υπάρξει η δυνατότητα εξειδίκευσης συγκεκριμένων σχεδίων και μέτρων, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων και μοναδικών χαρακτηριστικών όλων των ορεινών περιοχών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα παρουσιαστεί η λεγόμενη δήλωση πολιτική Τροόδους, μέσω της οποίας θα καθοριστεί ειδικός χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός έτσι ώστε να αποκτήσει άλλες διαστάσεις ο τρόπος ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων.

Σημείωσε ακόμα ότι εντός του 2021 θα επεκταθεί η Εθνική Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, στις Επαρχίες Πάφου και Λάρνακας.

36368.jpg

83 έργα υποδομής και υπηρεσιών

Oγδοντα-τρία έργα υποδομής και υπηρεσιών στο πλαίσιο ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Η συνολική δαπάνη των συγκεκριμένων έργων υποδομής και υπηρεσιών, ανέρχεται στα διακόσια-τριαντα-επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύριος Νουρής τόνισε ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση της αστυφιλίας, η ενθάρρυνση των νέων για διαμονή στην ύπαιθρο και τις ορεινές περιοχές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων. Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα έργων υποδομής, καλύπτει όλους τους τομείς της δημόσιας δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές.

Από τον χώρο της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την γεωργία, το περιβάλλον, την ασφάλεια και την πυρόσβεση, ακόμα και την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, ανέφερε ο κύριος Νουρής.

Από τα 83 έργα, τα 24 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ άλλα 49 έργα είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Τα υπόλοιπα 10 έργα θα προκηρυχθούν εντός του 2021.

​Συντάκτης: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2021 - 12:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Απριλίου
Η Ομόνοια νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στην κορυφή
21:40
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε το δημόσιο χρέος της Κύπρου
21:21
Η ΑΕΛ πήρε το πολύτιμο τρίποντο στο ΑΕΚ Αρένα
21:09
Νίκη με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Τότεναμ
20:40
Ανακοινώθηκαν 440 περιστατικά COVID την Κυριακή, 225 ασθενείς σε νοσοκομεία
20:40
Β' Κατηγορία: Η Αγία Νάπα νίκησε με 2-1 την Ομόνοια Ψευδά και διατήρησε επαφή με την κορυφή
20:27
Αναρτώνται αύριο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, η ύλη των παγκυπρίων εξετάσεων
20:09
Κλινικές "Pfizer" για αντιικό σκεύασμα κατά του κορωνοϊού σε μορφή χαπιού
19:37
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού
19:03
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέπτεται το Ισραήλ
18:45
Ελλάδα: 1.718 νέα κρούσματα, 780 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι
17:57
Οργή εξέφρασε το Κρεμλίνο για τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογαν ότι τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand