Ιράν:Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών στο νότιο Ιράν-Αναφορές για 2 τραυματίες

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Μπουσέχρ, στο νότιο Ιράν, όπου βρίσκεται εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, ενώ υπάρχουν αναφορές για δύο τραυματίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Γκοναβέχ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Σαϊντ Κασμίρι, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπουσέχρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη Ριγκ και νοσοκομεία σε κοντινές πόλεις και επαρχίες είναι σε επιφυλακή, με ομάδες διάσωσης και 50 ασθενοφόρα να έχουν αποσταλεί στην περιοχή, όπως δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ στην πόλη Γκοναβέχ έχουν διακοπεί και ο «κόσμος βγήκε στους δρόμους υπό τον φόβο σεισμικών δονήσεων», όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν έως τώρα αναφορές για ζημιές στο πυρηνικό συγκρότημα της Μπουσέχρ, που βρίσκεται στις ιρανικές ακτές του Κόλπου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο και σε σχετικά μικρό βάθος --μόλις 10 χλμ σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν είναι από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Το 2003, σεισμός 6,6 βαθμών στην επαρχία Κερμάν στοίχισε τη ζωή σε 31.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την αρχαία πόλη Μπαμ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2021 - 14:01

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.