Γαλλία: Σε 10ήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Νότια Αφρική

Στη Γαλλία θα εφαρμόζεται υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας δέκα ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, εξαιτίας της ανησυχίας για τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Σάββατο.

Οι πτήσεις που συνδέουν τη Γαλλία με την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική θα συνεχιστούν, ενώ το Παρίσι ανακοίνωσε την Τρίτη αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βραζιλία για να αποτραπεί η εξάπλωση του επιλεγόμενου P1, παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη βραζιλιάνικη επικράτεια και θεωρείται πολύ πιο μολυσματικό και επικίνδυνο. Η αναστολή αυτή παρατείνεται ως και την Παρασκευή 23η Απριλίου.

Εξηγώντας το σκεπτικό της συνέχισης των πτήσεων προς και από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική, το Παρίσι επιχειρηματολόγησε πως η εξάπλωση παραλλαγών του SARS-CoV-2 στις χώρες αυτές δεν βρίσκεται «στα επίπεδα που παρατηρούνται στη Βραζιλία». Όμως οι ταξιδιώτες από αυτές τις τρεις χώρες, όπως και αυτοί από τη Βραζιλία, πλέον υπόκεινται σε απομόνωση για 10 ημέρες, περιορισμό του χρόνου που θα τους επιτρέπονται έξοδοι και αύξηση των προστίμων σε περιπτώσεις παραβιάσεων.

Τα μέτρα αυτά, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά και θα τεθούν σε πλήρη ισχύ το Σάββατο 24η Απριλίου, έχουν εφαρμογή και στους ταξιδιώτες από τη Γουιάνα, ενώ θα γίνονται συστηματικά εξετάσεις αντιγόνων (σ.σ. rapid tests) σε όσους μετακινούνται από ή προς τις Αντίλλες μέσω Γουιάνας.

Την τήρηση της καραντίνας θα ελέγχει η χωροφυλακή ή αστυνομία στους χώρους διαμονής των ενδιαφερομένων και προβλέπεται «αύξηση των προστίμων» σε περίπτωση «παραβιάσεων», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Επιπλέον, από την 24η Απριλίου και μετά, θα επιτρέπεται η είσοδος στη Γαλλία μόνο σε υπηκόους της χώρας, τους/τις συζύγους τους και τα παιδιά τους, σε πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας με μόνιμο τόπο κατοικίας τη Γαλλία.

Ακόμη, θα απαιτείται όσοι θέλουν να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τη Γαλλία να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση εξέτασης PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακού τεστ) με αρνητικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχει γίνει ως και 36 ώρες πριν (αντί των 72 σήμερα). Με την άφιξη θα γίνεται εξέταση αντιγόνων πριν οι επιβάτες εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο.

Τα μέτρα αναγγέλθηκαν ενώ «η επιδημιολογική κατάσταση σταθεροποιείται» στη γαλλική επικράτεια, πάντα κατά τις υπηρεσίες του κ. Καστέξ. Θα συζητηθούν με τους εταίρους της Γαλλίας στην ΕΕ «στια αρχές της εβδομάδας» και άλλες χώρες ενδέχεται να μεγεθύνουν τη λίστα, βάσει των κριτηρίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2021 - 06:12

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.